În lunile reci care s-au încheiat, ne-am învelit cu tricotaje și stofe groase, eșarfe lungi și călduroase din cashmere sau blană, am ales accesorii masive, de la cizme, la bijuterii, coliere strălucitoare ca replică la zilele mohorâte și poșete încăpătoare care să completeze povestea.
Nici nu au înflorit toți pomii și suntem déjà cu gândul la zilele când accesorii ne vor fi pielea bronzată, părul ușor răvășit ca după o baie în mare, și unghiile decorate în cele mai vibrante culori.
Care sunt însă, accesoriile care ne înfrumusețează ținutele și ne apară de vremea capricioasă într-un sezon de trecere cum este primavara?
Să vă spun despre versatilitatea eșarfelor, care, spre deosebire de restul accesoriilor nu au o întrebuințare specifică? Despre nota de feminitate pe care o aduce o mică eșarfă din mătase unei ținute business de inspirație masculină, aspectul boem al unei eșarfe lungi, prinse în păr, sau rafinamentul unei pashmina purtată pe umeri, peste o rochie?
Să vă încurajez să acordați atenție pălăriilor din fetru subțire, șepcilor de poștaș sau de marinar, cu aspectul lor androgin?
Ce alegere mai potrivită pentru o zi cu vânt aspru, decât aspectul șic-amuzant de vedetă sub acoperire, al eșarfei pătrate înnodate sub bărbie?
Un neinteresant elastic de păr înfășurat într-o eșarfă de mici dimensiuni, se transformă într-o specială bijuterie de păr.
Monotonia cromatică a trench-ului este revitalizată de o eșarfă lungă, cu imprimeu ecvestru sau într-o culoare complementară, sau, dimpotrivă, continuată cu un animal-print felin.
Previzibilele coliere și brățări sunt înlocuite de o mult mai originală și rafinată eșarfă cu imprimeu paisley pe un umăr, peste o cămașă sau un blazer fit, ancorată cu o curea în talie.
Odată ce veți încerca și găsi pălăria fedora potrivită, vă asigur că nu veți mai putea renunța la ea. Minimalistă, ușor masculină, va deveni companionul ideal atât pentru un costum business cu pantaloni și sacou, cât și pentru jeansi și blazere nestructurate.
Nu vă lăsați totuși, complet pierdute în valul creativității, ci acordați atenție și proporțiilor, volumelor pentru un aspect final armonios, echilibrat:
- Nu vă înfășurați în jurul gâtului o eșarfă voluminoasă și lungă dacă sunteți scundă și/sau cu o anatomie delicată: brațe fine, fizionomie de dimensiuni reduse. Efectul final va fi de copleșire, de încercare de a ieși suprafață dintre straturi de material.
- Eșarfa înfășurată este un look actual, care arată bine în ținute în straturi: top-cămașă descheiată-jachetă-eșarfă – care susțin din punct de vedere vizual greutatea eșarfei.
- Eșarfele lungi, fluide, crează iluzia vizuală de suplețe și înălțime, fiind cea mai comodă metodă de a ascunde volumele nedorite.
- Cu cât borurile pălăriei sunt mai ample, cu atât aceasta are nevoie de un echilibru în partea inferioară a ținutei: fustă evazată, pantaloni bootcut.
- Pentru un aspect echilibrat al întregii anatomii, alegeți pălării cu boruri care nu depășesc diametrul umerilor.
Nu-i așa că uitaserăți de cât de multe pot face aceste două minunate piese? Mai descoperiți și alte accesorii pe nedrept abandonate în garderoba voastră?
Comments
Tags: consilier imagine personala, consultant de imagine, consultant de stil, cum se poarta esarfele, cum se poarta palariile, esarfe, pălării, palarii fedora, Raluca Dobrovolschi