În lunile reci care s-au încheiat, ne-am învelit cu tricotaje și stofe groase,  eșarfe lungi și călduroase din cashmere sau blană, am ales accesorii masive, de la cizme, la bijuterii, coliere strălucitoare ca replică la zilele mohorâte și poșete încăpătoare care să completeze povestea.

Nici nu au înflorit toți pomii și suntem déjà cu gândul la zilele când accesorii ne vor fi pielea bronzată, părul ușor răvășit ca după o baie în mare, și unghiile decorate în cele mai vibrante culori.

Care sunt însă, accesoriile care ne înfrumusețează ținutele și ne apară de vremea capricioasă într-un sezon de trecere cum este primavara?

Să vă spun despre versatilitatea eșarfelor, care, spre deosebire de restul accesoriilor nu au o întrebuințare specifică? Despre nota de feminitate pe care o aduce o mică eșarfă din mătase unei ținute business de inspirație masculină, aspectul boem al unei eșarfe lungi, prinse în păr, sau rafinamentul  unei  pashmina purtată pe umeri, peste o rochie?

Să vă încurajez să acordați atenție pălăriilor din fetru subțire, șepcilor de poștaș  sau de marinar, cu aspectul  lor androgin?

Ce alegere mai potrivită pentru o zi cu vânt aspru, decât aspectul  șic-amuzant de vedetă sub acoperire, al eșarfei pătrate  înnodate sub bărbie?

Eșarfa înnodată

Un neinteresant elastic de păr înfășurat într-o eșarfă de mici dimensiuni, se transformă într-o specială bijuterie de păr.

Eșarfa bandana

Monotonia cromatică a trench-ului este revitalizată de o eșarfă lungă, cu imprimeu ecvestru sau într-o culoare complementară, sau, dimpotrivă, continuată cu un animal-print felin.

Eșarfă &trench

Previzibilele coliere și  brățări sunt înlocuite de o mult mai originală și rafinată eșarfă cu imprimeu paisley pe un umăr, peste o cămașă sau un blazer fit, ancorată cu o curea în talie.

esarfa pe umar

esarfe_colaj v1

Odată ce veți încerca și găsi pălăria fedora potrivită, vă asigur că nu veți mai putea renunța la ea. Minimalistă, ușor masculină, va deveni companionul ideal atât pentru un costum business cu pantaloni și sacou, cât și pentru  jeansi și blazere nestructurate.

fedora v6

fedora v2

fedora v1

sapca marinar v2

Nu vă lăsați totuși, complet pierdute în valul creativității, ci acordați atenție  și proporțiilor, volumelor pentru un aspect final armonios, echilibrat:

  • Nu vă înfășurați în jurul gâtului o eșarfă  voluminoasă și lungă dacă sunteți scundă și/sau cu o anatomie delicată: brațe fine, fizionomie de dimensiuni reduse. Efectul final va fi de copleșire, de încercare de a ieși suprafață dintre straturi de material.
  • Eșarfa înfășurată este un look actual, care arată bine în ținute în straturi: top-cămașă descheiată-jachetă-eșarfă – care susțin din punct de vedere vizual greutatea eșarfei.
  • Eșarfele lungi, fluide, crează iluzia vizuală de suplețe și înălțime, fiind cea mai comodă metodă de a ascunde volumele nedorite.
  • Cu cât borurile pălăriei sunt mai ample, cu atât aceasta are nevoie de un echilibru în partea inferioară a ținutei: fustă evazată, pantaloni bootcut.
  • Pentru un aspect echilibrat al întregii anatomii, alegeți pălării cu boruri care nu depășesc  diametrul umerilor.

Nu-i așa că uitaserăți de cât de multe pot face aceste două minunate piese? Mai descoperiți și alte accesorii pe nedrept abandonate în garderoba voastră?

Comments

comments

 

Tags: , , , , , , , ,