Cardiganul v1

V-ați trezit într-una dintre diminețile acestei săptămâni și, deschizând fereastra ați contemplat ideea de a pleca spre birou purtând pătura de pe brațul canapelei, precum domnii din imagine?

Voi presupune că nu ați dat curs acestei idei, ceea ce v-a complicat totuși începutul zilei, lăsându-vă nelămuriți în privința unei alternative potrivite.

Vă propun astăzi o piesă vestimentară funcțională, care preia din structura blazerului sau sacoului, dar și din degajarea puloverului, fiind, prin urmare adaptabil în variate contexte de purtare. Relaxat, dar nu neglijent, pare a fi deviza cardiganului. (Da, admite că nu intră în categoria inovațiilor mai sus menționate 🙂 ).

Cardiganul este un tricotaj, asemănător unei jachete prin deschiderea în față cu nasturi, conturul exterior care urmărește linia corpului și prezența, uneori, a reverelor. Din Septembrie până în Noiembrie și din Februarie până în Aprilie poate fi un substitut ideal pentru o jachetă sport sau blazer, iar în Decembrie-Ianuarie, o piesă ideală, de purtat pe sub jacheta de iarnă.

Cardiganul v2

Un cardigan călduros, comod ca o a doua piele și care va putea fi purtat chiar și zece ani trebuie să îndeplinească o condiție esențială: să fie realizat din fibre naturale: lână, exclusiv sau în amestec cu angora și cașmir, pentru un plus de prețiozitate și confort. Un cardigan dintr-o lână de bună calitate, țesută dens, eventual cu un model tridimensional, cum sunt torsadele, va costa cel puțin 1000 de lei. Polo Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Brooks Brothers sunt branduri care oferă opțiuni foarte bune în această privință. În sezonul rece îndreptați-vă atenția către nuanțe precum gri, maro-roșcat, beige-maroniu, verde pin.

Măsura optimă a unui cardigan nu trebuie să fie la fel de precisă ca a unui sacou, dar cum flexibilitatea are limitele sale, cardiganul care se potrivește perfect are o formă ușor conică începând de la piept până în zona abdomenului și mai amplă în partea inferioară, o lungime care acoperă cureaua sau talia pantalonilor și umeri care nu coboară mai mult de trei centimetri peste umerii purtătorului.

Un cardigan corect  ales nu are nevoie de multe artificii pentru a vă ajuta să arătați bine, după cum ne demonstrează cei mai cunoscuți purtători ai săi, dar vă propun totuși două abordări:

Cardigan v3

Cardiganul v5

Cardiganul v4

Comments

comments

 

Tags: , ,