ce-poate-face-pentru-mine-si-cat-costa-un-consultant-de-imagine

Am realizat de curând că, în cei patru ani de când scriu aici, am abordat multe subiecte legate de alegerile vestimentare, de stil de viață, dar niciodată despre ce presupune concret activitatea mea, care sunt serviciile la care clienții mei apelează cel mai des, ce obțin ei din această colaborare, și cât plătesc pentru a lucra împreună.

Pentru că luna Septembrie, v-am mai spus, este una dintre cele mai aglomerate pentru mine, am adunat cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit în ultimele săptămâni, și le răspund și aici,pentru toată lumea:

 

Am deja un buget restrâns pentru haine. Are sens să apelez la un consultant de imagine?

 Uită-te în garderoba ta. Calculează cât ai plătit pe hainele care stau nepurtate de un an. Pariez că pot acoperi cel puțin două ore de consultanță. Ore care te-ar fi scutit de cumpărături inutile, și în urma cărora ai fi rămas nu cu niște haine care îți aglomerează spațiul, ci cu instrumentele necesare pentru a ști ce arată bine pe tine, ce corespunde cel mai bine stilului tău de viață, ce te face să fii percepută așa cum îți dorești. Un buget mic dar cheltuit în mod eficient va valora infinit mai mult decât un buget amplu, nefericit direcționat.

 

Sunt atât de multe informații gratuite, pe tema imaginii personale. Nu aș putea să mă descurc singură?

 Să spunem că ai putea să alegi, din informațiile gratuite menite să acopere un spectru foarte larg de public, chiar pe cele potrivite pentru tine, și care, în plus, să fie din surse avizate. La fel de bine ai putea să afli cum să repari o instalație, să montezi parchetul sau să schimbi piesele laptopului, doar că ar fi total ineficient. Ceea ce ai reuși să obții, este un rezultat neprofesional într-un timp mult mai lung. Timp pe care ai fi putut să-l petreci cu activitatea pentru care te-ai pregătit, iar cu doar o parte din banii câștigați, ai fi plătit un profesionist să facă o treabă bună.

Sigur că dacă prioritatea ta e să economisesti bani, probabil consultanța de imagine nu e cea mai bună idee în acest moment, însă, dacă vrei să faci mai mulți bani, să-ți eficientizezi timpul și să te asiguri că tot ceea ce te reprezintă e 100%profesionist, este o opțiune de considerat.

 

Consultantul de imagine îmi aruncă hainele vechi și le înlocuiește cu unele noi?

 Se poate și așa, însă acest consultant de imagine are o abordare diferită. Prefer să stabilesc o relație de lucru în care eu ghidez, nu impun. Ofer repere, nu comunic reguli (de stil). Ofer instrumente (argumente), nu rezultate pre-fabricate. Nu voi încerca să creez un personaj, ci să aduc la suprafață ceea ce deja există în tine. Îmi doresc ca ulterior să-ți însușești această imagine, s-o poți susține, să o simți ca fiind chiar tu, într-o versiune mai bună. Iar în final, da, cu siguranță vom face și o evaluare a garderobei actuale și o sesiune de cumpărături.

 

Cât costă?

 Cât alegi tu, începând cu 100 euro/2ore (minimul de timp pentru care putem lucra împreună). Prețurile serviciilor de consultanță sunt dependente și de implicarea ta: dacă ești dispusă să parcurgi materialele teoretice, să faci exercițiile practice, și apoi să revii cu întrebări punctuale la întâlnirile individuale, timpul petrecut împreună și, în consecință, costurile vor scădea. Dacă îți dorești o ghidare pas cu pas, care presupune mai mai multe resurse din partea mea, prețurile vor fi pe măsura duratei sesiunilor de consultanță. Diferența o mai poate face mediul în care au loc întâlnirile noastre: online sau f2f.

 

 Cum decid care sunt serviciile potrivite pentru mine?

Odată ce îmi spui care sunt așteptările, obiectivele, reperele tale stilistice, timpul și bugetul pe care le ai la dispoziție, stabilim împreună care e abordarea optimă.

 

Dacă mai sunt lucruri pe care vreți să le știți despre modul de lucru cu un consultant de imagine, servicii și prețuri, vă rog să-mi adresați întrebările aici sau pe email.

Comments

comments

 

Tags: ,