„Crezi în magia Crăciunului?” mă întreabă insistent, zilele acestea, reclame care ajung în inbox, evenimente la care sunt invitată sau produse promoționale pe care le primesc.

Să vedem: Leru-i ler și florile dalbe nu au nicio semnificație creștină, la „febra cumpărăturilor” sunt cu totul imună, mesele îmbelșugate nu sunt chiar ideea mea de activitate amuzantă, cadourile care se impun a fi oferite sau primite cu diverse ocazii, sunt adesea stângace și inutile, iar aglomerația de pe pârtii, șosele și din hoteluri, e orice, mai puțin magică.

Ce sarbatoresc de Craciun v2

Cred însă în amintirile cu Crăciunul din copilărie, în diminețile în care mă duceam cu ochii închiși spre brad, unde găseam chiar jucăriile, pensulele, acuarele și cărțile pe care mi le doream, în mirosul celor mai delicioase prăjituri din viața mea, în poveștile cu urși, căsute în pădure și animale care vorbesc. Cred în amintirile pe care, atunci când închid ochii, le văd, le miros, le simt.

Ce sarbatoresc de Craciun_v5Așa că, deși am renunțat la porc, prăjituri, brad, cadouri și colinde, am realizat că vreau să sărbătoresc ceva, de dragul acestor amintiri în care cred. Nu mi-a luat prea mult timp să știu că ceea ce vreau să sărbătoresc, la acest sfârșit de an, sunt oamenii buni din viața mea.

Cei care cred în mine, și în a căror privire mă pot încredința, cei care văd lucrurile bune din mine, chiar și atunci când eu încetez să le mai văd, cei care îmi dau curaj, cei care știu să fie prieteni, cei care nu așteaptă nimic în schimbul a ceea ce fac. Ei sunt inspirația și motivația mea de a oferi, la rândul meu, bunătate, de a face o sărbătoare în viața cuiva.

Vă sărbătoresc și pe voi, cei care mă citiți, îmi trimiteți mesaje și comentarii, îmi propuneți subiecte sau vorbiți altora despre mine. Îmi oferiți încredere că ceea ce fac este bine, dar îmi și impuneți un standard mereu mai înalt.

Așa se face că am multe (și mulți 🙂 ) de sărbătorit, urmează zile pline, cu bucurie și zâmbete, planuri și mai îndrăznețe pentru anul următor, născute din aceeași încredere că tot ceea ce este bun, strălucește în final.

Ce sarbatoresc de Craciun

Zile de sărbătoare cu bucurie, dragii mei oameni buni!

Comments

comments