Dacă nu îți este teamă de pantalonii scurți, înseamnă că ori ești norocoasa (sau muncitoarea) posesoare a unor picioare tonifiate și a unui posterior ferm, ori ai o încredere de invidiat în propria persoană.

Dacă ești ca majoritatea femeilor, pantalonii scurți, numai buni pentru orice destinație de vacanță, dar și pentru o ieșire în parc, ți se par dificil de ales și purtat.

Oricum, nu trece vară fără să-i purtăm, așa că vă las câteva repere pentru a vă opri doar la cei potriviți:

Încep, cumva contraintuitiv, cu situațiile în care pantalonii scurți chiar nu sunt o variantă. Situații precum urmele de celulită, pielea lipsită de tonus, și alte bucurii , care trebuie acceptate doar pe moment și tratate cu un skort – pantalon cu fustă suprapusă. În acest fel, ai și libertatea de mișcare a pantalonilor și acoperirea fustei.

O altă variantă de a purta pantaloni scurți chiar și cu picioare imperfecte, este cu un kimono, rochie-halat, ori cămașă lungă, descheiate pe deasupra unui maiou sau top.

Nu te gândi la pantalonii până la genunchi neapărat ca la o soluție salvatoare. Chiar dacă acoperă mai mult, reduc vizual din lungimea piciorului, iar dacă nu ai peste 1.70, nu vrei să faci asta. În plus, dacă sunt un model strâmt și dintr-un material rigid, asemănător docului sau jeansului, riscă să arate ca o uniformă de școală. Varianta largă, din materiale fluide, a acestui model arată mult mai bine, însă deasemenea pentru femeile înalte.

Ce opțiuni sunt când vrem și putem să purtăm pantaloni scurți, atunci?

Doar două în principiu, dar variațiile de țesături, înălțimi de talie, croieli, le transformă în foarte multe.

Cei până la jumătatea coapsei sunt o lungime universal flatantă deoarece expun mai mult din lungimea picioarelor. Evită modelul chinos, din bumbac colorat si alege un material vaporos, ideal mătase, imprimată sau monocoloră, ori, doar dacă ai șolduri înguste, din tafta, eventual satinată. Talia înaltă este deasemenea rezervată șoldurilor înguste.

 

În fine, dacă alegi pantalonii foarte scurți, care doar ce acoperă posteriorul, ai grijă să nu fie și foarte strâmți. Denimul este materialul ideal pentru acest model. Dacă sunt din bumbac, in sau altă țesătură, riscă să arate a pantaloni de sport sau de stat în casă. Cea mai la îndemână și sigură asociere este cu un top lejer, din in, sau o cămașă din bumbac subțire.

Pentru un look provensal sau mediteranean poartă pantaloni din bumbac rigid în amestec cu in, cu talie înaltă, și dungi albastru deschis sau gri, cămașă amplă, sandale sau espadrile și canotieră.

Dacă vrei să arăți ca și cum nu te-ai străduit prea mult, atunci când ieși în parc sau la o terasă aproape de casă poartă pantalonii scurți din denim cu papuci Birkenstock, teniși albi, pălărie, bluză cu dungi sau cămașă din chambray.

 

 

Comments

comments