Ai o jachetă neagră din piele pe care o porți mereu cu jeansi și cămașă? Pe lângă faptul că negru nu este câtuși de puțin o culoare potrivită pentru oricine, există riscul de a te plictisi , și, ca să nu spun a plictisi, a intra într-o rutină, cu un astfel de mix.

Există alte variante care, fără a fi revoluționare stilistic, oferă lookuri noi acestei piese vestimentare, permit purtarea ei în contexte neașteptate sau doar variază de la eterna uniformă de oraș.

Eu nu mă dau în vânt după jachetele din piele, prefer trenchul, ori, dacă e mai frig, pea-coat – jacheta din stofă cu două rânduri de nasturi, însă sper ca opțiunile de mai jos să fie utile acelora dintre voi care au jacheta din piele ca piesă de bază în garderoba de toamnă.

  1. Împreună cu o rochie tricotată și pantofi sport.

 

   2. Pe deasupra unui hanorac cu glugă pentru un look relaxat.

 

  3. Deasupra unui pulover supradimensionat, din lână, pentru a-l structura și a da formă siluetei.

 

      4. Împreună cu o rochie feminină, din dantelă sau cu flori, pentru a-i tempera aspectul romanțios. Botinele scurte din piele întoarsă completează perfect o astfel de ținută.

     

      5. Cu cămașă (eventual din denim, închisă până sus) și fustă creion până la genunchi pentru o ținută de birou.

 

      6. Pentru o zi cu adevărat rece de toamnă: ca strat intermediar între o maletă sau helancă și o haină groasă din stofă.

 

7. Cu pantaloni midi. Pantalonii midi nu sunt ușor de purtat nici vara, cu atât mai puțin când, pe lângă un top potrivit, avem de ales și o jachetă ale cărei lungime și volum să arate bine alături de acești pantaloni pretențioși. O jachetă cu croială apropiată de corp și nu mai lungă de talie este exact ce trebuie pentru o ținută corect proporționată.

 

8. Împreună cu pantaloni tricotați pentru a le atenua aspectul de loungewear/haine de casă.

9. Cu pantaloni cu talie înaltă. O jachetă scurtă din piele, purtată descheiată va pune foarte frumos în evidență o pereche de pantaloni cu talie înaltă și este una dintre asocierile care alungesc vizual picioarele.

 

    10. În alte culori decât negru: o jachetă din piele roșie purtată cu o bluză galben-muștar și pantaloni cărămizii, jachetă coniac împreună cu o ținută neagră, jachetă khaki împreună cu piese maro, etc

Comments

comments