Pantofii noi, chiar și cei de calitate premium, sunt de cele mai multe ori rigizi, strâng,  produc bătături și crează o sumedenie de neplăceri  pe care unii dintre voi le rezolvă așa cum au auzit de la bunicul sau ai citit pe internet  iar alții le ignoră suportând cu stoicism și visând la comoda și vechea pereche de conversi.

Durerea este provocată de faptul că picioarele incearcă să se obișnuiască cu o formă cu care nu sunt obișnuite. Pe măsură ce sunt purtați, pantofii se adaptează piciorului, devenind comozi și ușor de purtat.

Pentru a evita acest pas intermediar al pantofilor care strâng,  iată câteva sugestii simple și eficiente:

  • Cumpără pantofii cu cel puțin o săptămână înainte de a-i purta efectiv. Poartă-i prin casă câte zece minute, astfel oasele și ligamentele piciorului nu vor fi nevoite să suporte noua formă pentru prea mult timp iar pantofii se vor adapta piciorului în mod progresiv.
  • Lustruiește pantofii după fiecare purtare pentru a păstra pielea suplă si lucioasă.
  • Așează pantofii pe calapoade potrivite după fiecare purtare. Cele din lemn sunt foarte bune pentru că lemnul absoarbe umezeala care altfel s-ar impregna în pielea pantofilor.

Calapod sursa  www.harrysoflondon.com

În timp ce mă documentam pentru acest articol, am găsit și multe sfaturi și sugestii care de care mai bizare și mai dăunătoare pentru o pereche de pantofi din piele.

De evitat:

  • Frecarea cu alcool medicinal. Odată cu evaporarea alcoolui se evaporă și uleiurile naturale din piele ceea ce duce la mătuirea acesteia, uscare și crăpare.
  • Lovirea zonei care cauzează bătăturile, cu ciocanul sau alt corp dur, îndoirea sau plierea pantofilor. Aceasta este o metodă care ar putea să funcționeze în direcția lărgirii pantofilor. Nu vreau să stiu însă cum arată la final niște pantofi loviți cu ciocanul.
  • Purtarea lor de către o persoană cu picioare mai mari. Din nou, o metodă care ar putea să funcționeze…pentru ca pantofii să devină potriviți pentru picioarele  celeilalte persoane.

În final, pentru ca experiența lărgirii unei perechi noi de pantofi să nu devină dureroasă, cel mai util sfat este să nu porți o singură pereche de pantofi până devine bună de aruncat iar a doua zi să fii nevoit să stai 12 ore într-o pereche nouă si rigidă de pantofi. Poartă alternativ cel puțin două perechi și astfel îți vei putea acomoda picioarele cu o pereche nouă, în ritmul tău.

sursa foto: www.harrysoflondon.com

Comments

comments

 

Tags: , ,