Cum nu mi se pare nimic mai frumos decât firescul și autenticul, constat cu plăcere că, în ultima vreme, petrecerile cu rochii de seară din voal și coafurile cu bucle, încep să fie înlocuite de ținute adaptabile și originale, fără ca adaptabil să însemne pantalonii negri cu o vârstă egală cu a pisicii, sau original să fie echivalent cu fusta purtată pe post de top.

Nicio problemă în a avea două-trei rochii spectaculoase, însă dacă numărul ocaziilor de a le purta este redus la cele câteva invitații la nunți, aniversări și petreceri de companie, într-un an, e momentul să ai îndemână câteva artificii care pot schimba cu totul aspectul unei ținute. „Artificii” e un termen care pare pe cât de uzat, pe atât de lipsit de rezultate, însă ceea ce vă încurajez să faceți, ține mai curând de o altă dinamică a cumpărării-purtării și asocierii pieselor vestimentare între ele.

Cu alte cuvinte, alternativele la “rochiță neagră care se potrivește la orice”, eufemism pentru „nu vreau și nu pot fi în centrul atenției”, ar putea fi:

  • Știu că sunt previzibilă, dar prima idee care îmi putea veni mie, odată cu scăderea temperaturilor sub 15 grade: suprapuneri! Rochiile fără mâneci, cu bretele, sau decoltate, purtate în timpul zilei cu helancă, devin piese de sine stătătoare care au nevoie doar de o pereche de sandale sau o bijuterie mare și inedită pentru a fi potrivite unei lansări, inaugurări sau unui cocktail.

 

tinuta-de-birou-vs-tinuta-de-cocktail-v2

  • O altă suprapunere pe care am încercat-o și eu cu un blazer lung, fără mâneci,  de la Pas du Tout este purtarea acestuia peste o ținută completă, pantaloni slim cut și cămașă, în timpul zilei și ca piesă de sine stătătoare/rochie, seara.

suprapuneri-de-ziSuprapuneri de zi

suprapuneri-de-searaSuprapuneri de seară

  • O idee de pus în practică în special dacă aveți un torso lung și subțire: bustiera sau topul scurt purtate peste cămașă în timpul zilei și direct pe piele, împreună cu pantaloni fluizi, largi, cu talie înaltă la o petrecere după ora 17:00.

bustiera-suprapusa-camasii

  • Într-un mediu relaxat, pe timpul zilei, o opțiune de considerat o reprezintă fusta midi, din dantelă densă, sau plisată și semitransparentă, purtată cu ciorapi opaci și un pulover amplu în orele de lucru, pentru ca ulterior să renunți la ciorapi și la pulover și să le înlocuiești cu un slip retro și un sacou masculin.

fusta-transparenta

  • Orice top, cămașă, pulover purtate în timpul zilei pe sub sacou, pot fi înlocuite seara cu un top nude cu mâneci lungi, transparent, dintr-un tricotaj extrem de fin, un fel de second skin, purtat fără sutien dacă aveți sâni mici, altfel alegeți unul triunghi din satin. Mânecile ridicate (nu răsfrânte) ale sacoului, rujul închis la culoare (în special pentru tipologiile de brunete cu pielea albă) și părul cu aspect umed, purtat spre spate, vor completa un look actual și urban.
  • În mașină sau într-o poșetă mai mare de zi își pot găsi locul, pentru orice invitație inopinată, o rochie complet transparentă, din voal, cu croiala dreaptă, și lungime midi, care poate fi suprapusă unor pantaloni cu croială dreaptă sau țigaretă și unui body sau bralette din satin, pentru o ținută dramatică ready-to-party.
  • La categoria schimbări mici cu efecte mari: înlocuirea ciorapilor opaci cu cei plasă, a escarpenilor cu sandale, prinderea sacoului sau a unei rochii prea simple într-o curea metalică, ori o suprapunere de 3 curele foarte subțiri, prinderea părul în coc și aplicarea unei broșe spectaculoase, schimbarea cerceilor buton cu unii grei, lungi sau pe tot lobul urechii, transformarea coafurii de zi, într-un wet look.

cum-transformam-o-tinuta-de-zi

cum-transform-o-tinuta-de-zi-intr-una-de-petrecere

Am încredere că acum nu mai aveți nici scuza lipsei timpului, nici pe cea a lipsei vreunei ținute de seară pentru a ajunge la toate petrecerile cu prieteni, grog  și Eartha Kitt. 😊

Comments

comments