La început de Septembrie, melancolia post-vacanță tinde să se insinueze în viețile noastre odată cu primele dimineți răcoroase, străzile din nou aglomerate (sau nu s-au eliberat deloc vara asta?) și multele responsabilități zilnice. Pentru a o preîntâmpina vă propun cinci activități care fac mai ușoară despărțirea de vară.

  • Înainte de a te surprinde gândindu-te cu regret la vacanța trecută, plănuiește-o deja pe următoarea! Nu trebuie să fie regulamentarele două săptămâni la mare, de vara viitoare. Cum ți se pare un weekend în Octombrie, la munte, pentru a vedea cât ce frumoasă e pădurea cu frunze uscate, ce miros divin are pământul după ploaie și ce romantic e să te trezești într-o cameră pe fereastra căreia se văd doar vârfuri de munți, aburi si ceață?

  • După atâtea mese la terasă sau salate la prânz pentru a arăta bine în costum de baie, gătește acasă ceva delicios fără a te simți vinovată. Eu aș face un carrot cake pufos, un chec cu dovleac/pumpkin bread, o supă cremă de legume, un chilli savuros.

  • Simți lipsa pădurilor, a pajiștilor, a grădinilor verzi? Adu o parte din ele la tine acasă cu o plantă în ghiveci.

  • Dacă resimți întoarcerea la serviciu ca pe o pedeapsă pe care n-o meriți, sau pur și simplu simți că abilitățile tale ar fi mai bine puse în valoare făcând altceva, poate ar fi bine să te gândești la un mod concret de a-ți schimba cariera: cursuri, documentare pe cont propriu, un junior part-time în domeniul dorit.

  • Nu în ultimul rând, plănuiește cum va arăta garderoba ta din această toamnă. Poți alege din:

Animal print. Dacă eviți imprimeul leopard pentru că te face să te gândești la Fran Drescher, Peg Bundy sau alte personaje gălăgioase, poate ar trebui să știi că între timp acest imprimeu a devenit nu doar clasic, ci chiar rafinat. Astfel, dacă petele de leopard, dungile de zebră sau cele de tigru se regăsesc pe o fustă creion de lungime midi, o bluză vaporoasă cu mâneci lungi, ori escarpeni, sunt o opțiune de luat în considerare chiar și pentru birou, împreună cu alte piese în culori neutre.

 

Piesele clasice, riguroase sunt, toamna aceasta, răspunsul designerilor la dorințele femeilor epuizate de tendințele care de care mai extravagante, mai nepurtabile ale fiecărui sezon precedent. Sunt haine gândite pentru nevoia de confort mental și fizic, ceea ce, pentru mine este un adevărat pas înainte comparativ cu abordarea ochelarilor de cal de până acum.

 

Pantofi sport retro. Nu orice retro, ci ceea ce purta Jerry Seinfeld cca. 1994: pantofi de tenis, albi, cu talpă masivă. Fie că îi porți în mod ironic ori pentru comoditate, să știi că modelele și faimoasele momentului, Bella Hadid, Kim Kardashian, Hailey Baldwin sau Kaia Gerber au preluat deja această tendință încă de anul trecut.

 

Tweed. Un material care nu lipsește niciodată din tendințele pentru sezonul rece și pe bună dreptate. Pentru o abordare actuală, poartă-l cu o fustă din piele lăcuită, o rochie feminină, o helancă sport cu fermoar.

 

Carouri. Revenind la imprimeuri și la un evergreen, pentru un look inedit, inspiră-te din prezentarea Creatures of Comfort și compune o ținută din mai multe modele de carouri sau din materiale diferite.

 

Imprimeuri florale pe fond negru. Florile sunt un imprimeu romantic și solar, însă fondul negru oferă dramatism și substanță . Arată și mai potrivit pentru sezonul rece în dimensiuni mari și pe materiale grele precum brocartul.

 

Nuanțele de maro, de la brun-roșcat, castaniu, cafeniu, caramel, cărămiziu, sunt atotprezente. Dacă ești blondă, roșcată sau ai pielea deschisă la culoare, poartă-le cu încredere în defavoarea eternului (și mai puțin potrivit pentru tine) negru.

 

Tu cum reușești să depășești melancolia de început de toamnă? Lasă un comentariu care să-i inspire și pe alții.

Make it a September to remember everyone! 🙂

Comments

comments

 

Tags: , , ,