În câteva zile intrăm în ultimul sfert de an 😱 și, în același timp, într-o oarecare grabă de a duce la bun sfârșit toate planurile pentru 2016. Pentru mine, la această stare contribuie și faptul că am perceput dintotdeauna toamna ca un anotimp al acțiunii, al lucrurilor care trebuie făcute chiar dacă sub presiunea timpului.

Dacă și voi v-ați întors din vacanță cu planuri legate de viața profesională, poate de schimbare a jobului sau de implicare mai intensă în ceea ce faceți acum, cel mai probabil ați pus și garderoba pentru birou pe lista de lucruri care au nevoie de atenție.

Prin urmare, vă propun câteva surse de inspirație vizuală sub forma de conturi de Instagram ale unor femei preocupate atât de viața profesională, cât și de aspectul lor exterior.

  • Mary Orton  a dezvoltat memorandum.com, o galerie de ținute profesionale, ordonate pe diverse coduri vestimentare: conservative office style, creative office style, casual office style, sau contexte: interview, day-to-night, special occasion. Legătura pe care ea o vede între ascensiunea profesională și imagine: “As a professional woman, you’re already going to have to swim upstream to be successful. Looking polished and professional will make a huge difference in your ability to be effective and taken seriously at the office. Because honestly, if you can’t seem to figure out what reasonably fits you, why should you be trusted to comb through the nuances of much more difficult business decisions?”

garderoba-profesionala_maryorton-v1

garderoba-profesionala_maryorton-v2

 

 

  • Aggie este avocat în Sydney și are un stil minimalist-urban-masculin, neostentativ, care lasă la vedere omul din spatele hainelor.

garderoba-profesionala_style_by_aggie-v1

garderoba-profesionala_style_by_aggie-v2

 

  • Olivia locuiește și lucrează în New York, pe contul ei de instagram veți găsi atât ținute profesionale, cât și pentru timpul liber. În prezent este însărcinată și își poartă corpul cu la fel de multă naturalețe ca și înainte.

garderoba-profesionala_corporatecatwalk

 

  • Kelly locuiește tot în Statele Unite, dar pe coasta de vest, în L.A. , iar majoritatea ținutelor ei sunt în zona casual office, au la bază jeansii, cămășile și blazerele și compun un stil tomboy chic.

garderoba-profesionala_alterationsneeded-v1

garderoba-profesionala_alterationsneeded-v2

 

  • Anh este mama unei fetițe și director de marketing, al cărei stil este unul clasic, feminin, fără a fi foarte creativ. Poate fi o inspirație pentru piesele esențiale și asocieri elementare și corecte.

garderoba-profesionala_9to5chic

 

  • Simply Tokyo, un cont foarte asemănător cu cel de mai sus, aceleași formule simple, ușor de reprodus și un bun punct de plecare în dezvoltarea unei garderobe profesionale.

garderoba-profesionala_simplytokyo

 

  • Amanda spune despre ea că este “a corporate girl dressing for the job I want”, situație în care știu că se află multe dintre voi, cele care mă citiți, așa că poate vedeți la ea ceva care să vă inspire.

garderoba-profesionala_that-pencil-skirt-v2

garderoba-profesionala_that-pencil-skirt

Comments

comments

 

Tags: , ,