Pantaloni țigaretă, cămașă masculină, escarpeni bej sau negri, plus câte un mic artificiu stilistic pe ici pe colo, și ținuta la îndemână și în același timp corectă, pentru birou, este gata! Ușor de spus, dar cu cele 10 grade hivernale și ploaia din ultimele zile, escarpenii și nici măcar vreo pereche delicată de botine cu toc, nu par a face față drumului spre școală cu copiii, unei vizite inopinate la service sau cumpărăturilor ce trebuie făcute spre sfârșitul zilei.

estetica

Eu am distrus suficiente perechi de pantofi până să accept că uneori, funcționalitatea primează, și că nu este o problemă în a purta, în oraș, cizme de cauciuc pe ploaie sau bocanci pe nămeți. Este chiar mult mai firesc să renunțăm la tocuri în timpul zilei, fără a însemna că este acceptabil să apărem la birou, la întâlniri ori ședințe, în cizme, pantofi sport sau bocanci. Încălțămintea pe care o purtăm la birou, la un cocktail târziu sau o conferință la care ne întâlnim cu toată lumea din industria în care lucrăm, se impune a fi în stare impecabilă, nicidecum uzată de asfalt, intemperii, apăsatul pedalelor mașinii sau alergatul după vreun mijloc de transport.

functionalaFără a avea calități estetice deosebite, vor face față cu succes drumurilor din timpul zilei, ceea ce le face mi-nu-na-te!

Cu alte cuvinte, vă încurajez să folosiți încălțămintea funcțională, dar doar atunci când e nevoie de ea, și să o schimbați cu pantofi frumoși, delicați, cu tocuri, odată ajunse la o destinație care să-i merite.

incaltaminte-functionala

incaltaminte-functionala-v2

Comments

comments