Care din cele două pătrate colorate vi se pare mai mic?

patrat

 

Cel albastru, nu-i asa? De fapt, au aceeasi dimensiune, iluzia optică este creată de pătratele din jurul lor.

Putem repeta aceeasi iluzie cu dimensiunile propriului corp, folosind accesoriile. De nelipsit în orice ținută, poșeta are, pe lângă rolurile: estetic – de a completa o imagine și funcțional – de a ne purta obiectele personale, un rol la fel de util – de a crea, prin dimensiunea ei, iluzia vizuală de corp mai mic sau mai mare, la fel ca în cazul pătratelor din exemplu.

Astfel, dacă intenționăm să părem mai mici, vom purta o poșetă de dimensiuni mari, dacă vrem să părem mai mari, vom purta o poșeta de dimensiune redusă. Mai importantă este totuși crearea unei imagini echilibrate și pentru asta, poseta trebuie să corespundă ca dimensiune măsurilor corpului nostru. Astfel, o geantă voluminoasă va părea o povară grea ce copleșește o persoană scundă și subțire, în timp ce formele unei femei robuste par și mai ample alături de un plic subțire.

 

Bineînțeles că în afară de o dimensiune potrivită pentru anatomia  noastră, poșeta ideală ne reflectă preferințele, personalitatea, activitățile.

Am auzit de nenumărate ori expresia “îți vei da seama că este a ta atunci când o vezi” cu referire la rochia de mireasă. În ceea ce mă privește, mă regăsesc în această expresie când sunt în căutarea unei genți. Caut și caut și caut până găsesc acea geantă despre care pot să spun că e a mea: extraordinară prin simplitate, prin calitatea finisajelor, culoare.

Nu am înțeles niciodată așa-numitele modele iconice, ca niște uniforme ale accesoriilor, al căror prim scop pare a fi poziționarea posesoarei ei într-o categorie  sau alta de disponibilitate financiară. Sigur, nu le poate fi contestată calitatea, iar unele dintre aceste modele sunt chiar versatile, însă chiar își dorește cineva să devină un billboard pentru Hermès sau Chanel? Știu deja răspunsul, dar nu-l înțeleg.

Și la final, o poșetă care îmi seamănă 🙂 :

mj

 

sursa foto: http://www.net-a-porter.com

Comments

comments

 

Tags: , , , , ,