Dacă simți că circumferința (mai) mare a umerilor îți face silueta să pară masculină, nu te îngrijora. Cu ajutorul hainelor potrivite, poți masca această inconveniență, evidențiind în același timp aspectele pozitive ale corpului tău.

Mânecile nestructurate, mânecile în culori diferite față de restul topului, mânecile raglan, culorile închise, materialele mate, croielile simple distrag atenția de la zona umerilor. Te poți bucura de imprimeuri, culori deschise, intense, materiale lucioase și volume la piesele de vestimentație destinate zonei inferioare a corpului.

Iată câteva soluții testate și eficiente:

–          Bretelele late mimează structura umerilor tăi și te vor complimenta mult mai bine decât bretelele foarte fine care nu ar face decât să creeze un contrast deloc măgulitor.

–          Decolteurile potrivite sunt cele mai curând înguste decât late. Alege decolteurile în V, halternecks (bretele legate după gât) în detrimentul decolteurilor bărcuță sau în formă pătrată.

–          Reverele înguste ale jachetelor dau impresia că zona pe care o acoperă este mai puțin amplă  decât în realitate, așa că preferă-le în locul reverelor late.

–          Echilibrează partea inferioară a corpului cu fuste evazate și pantaloni bootcut. Poți încerca fuste drepte doar dacă diferența dintre lățimea umerilor și cea a șoldurilor nu este mai mare de 6-7 cm.

–          Mânecile nestructurate și cele cu croială raglan micșorează vizual distanța dintre umeri făcându-le o alegere bună dacă te încadrezi în această tipologie de siluetă.

silueta V

 

 

Evită:

–          Mânecile bufante și orice alt fel de detalii pe umeri: ținte, funde, flori.

–          Topurile în  culori tari, materiale lucioase, imprimeuri puternice.

–          Bretelele subțiri. Prin contrast cu umerii, le accentuează dimensiunea.

–          Reverele late.

–          Decolteurile orizontale: bărcuță, trapez.

–          Jachetele cu umeri foarte structurați.

–          Dacă diferența dintre dimensiunea umerilor și cea a șoldurilor este mare, sunt de evitat și fustele creion, skinny jeans și orice tip de pantaloni strânși de sus până jos.

 

 

Croieli de evitat pentru silueta V

 

 

Comments

comments

 

Tags: , , ,