Uneori, din dorința, justificată dealtfel, de a arăta interesant, original și „altfel”, ne străduim prea mult și obținem lookuri forțate și prea studiate. Sigur că ținutele creative sunt ideale, dar când creativitatea și-a luat vacanță înaintea ta, există o alternativă de preferat unui rezultat încropit sau necontrolat.

Uniformele, ori, dacă termenul nu îți trezește amintiri plăcute, formule vestimentare testate și de încredere sunt asocieri de piese esențiale, nepretențioase care formează împreună ținute simple, dar șic.

Secretul succesului unei astfel de abordări este ca hainele să fie bine alese pentru corpul tău. Dacă te-ai întrebat vreodată, cum se face că unele ținute simple par atât de sofisticate – acesta este răspunsul – compatibilitatea între croiala, lungimea, volumul hainelor și corpul celei care le poartă.  

Prin urmare, dacă ai o rochie cămașă, care îți vine foarte bine, o pereche de pantaloni midi pe care i-ai găsit după multe căutări și care nu îți fac picioarele să pară scurte, dacă îți place să porți espadrile, dar nu le-ai găsit încă perechea de care să fii sigură, iată șapte uniforme care îți vor face vara mai simplă:

 

  1. Pantaloni scurți – top din mătase – saboți. Pantalonii scurți colorați sau din bumbac pot avea un aspect infantil ori sportiv, ceea ce nu e de dorit. Un model lejer, din viscoză neagră, alături de un top fluid și saboți formează o uniformă pe care aș purta-o și eu…imediat ce îmi găsesc pantalonii potriviți :))
  2. Fustă midi plisată – tricou. Fusta plisată împreună cu top spectaculos, un model inovator, etc, e o idee bună. Aceeași fustă, alături de o cămașă masculină poate fi adormitor-scorțoasă pentru o zi de vară. Situații în care, tricoul e varianta salvatoare. Cu tocuri și un blazer din mătase sau in pentru birou, ori cu pantofi sport pentru weekend, e una dintre uniformele mele preferate.
  3. Rochie cămașă albă-jachetă din denim-încălțăminte sport. Cea mai cameleonică dintre uniforme, poate fi adaptată unor context variate, de la cel profesional, până la o călătorie cu mașina sau avionul, doar adăugând sau renunând la elemente.
  4. Culottes-cămașă-sandale cu toc gros. O alternativă sigură și încă interesantă la rochia pentru petrecerile sezonului, cu mențiunea că e nevoie de materiale prețioase. Devine instaneu mai feminină dacă îi adaugi coliere subțiri suprapuse, brățări pe ambele mâini sau cercei de mari dimensiuni.
  5. Pantaloni albi-tricou cu dungi – respectiv espadrile și coș din rafie pentru un look marinière sau saboți albi și tote bag pentru o ținută de oraș. Esențială este aflarea modelului optim de pantaloni.
  6. Pantaloni albi cu dungi verticale-maiou-espadrile. O variație a formulei de mai sus o reprezintă pantalonii albi cu dungi verticale, neapărat din in, un model lejer, de purtat în vacanță, cu maiou din bumbac subțire și sandale cu talpă plată sau espadrile.
  7. Fusta model A-cămașă-sandale cu toc. Avantajele majore ale acestui ansamblu sunt că picioarele vor părea mai subțiri și chiar mai lungi, iar șoldurile mai înguste, datorită modelului fustei, iar o talie subțire va fi accentuată de purtarea în betelie a cămășii. Sună destul de bine, nu-i așa? Dezavantajul, cel puțin în ceea ce mă privește e că o fustă în A împreună cu o cămașă riscă să compună o ținută prea cuminte. Efectul poate fi totuși echilibrat de o pereche de sandale sexy, cu toc înalt, așa că, dacă va place ideea, nu ezitați să o puneți în practică.

 

Comments

comments