Aljoya_29June06_0052.tif

Ca și tacâmurile, felul în care ne folosim de șervetul din pânză pe care îl avem la masă, transmite personalului de serviciu un mesaj despre momentul în care ne aflăm în timpul mesei. La fel ca și celelalte maniere la masă, folosirea corectă a șervetului este un indicator al încrederii și atenției la detalii, calități apreciate atat în mediul profesional, cât și în viața privată.

De obicei, într-un cadru informal vom găsi șervetul în stânga farfuriei. În cazul unei mese formale, acesta va fi pe farfurie. Odată așezați la masă îl vom așeza pe genunchi, pliat în două, cu deshiderea spre masă. Îl vom folosi ori de câte ori simțim necesar, în jurul gurii. Nu-l vom folosi pentru a ne șterge fața sau rujul, nici pentru a ne sufla nasul, nu vom șterge tacâmurile cu el și nici nu-l vom așeza ca pe o baveta.

200555187-001

Când trebuie să ne ridicăm de la masă, vom așeza șervetul pe scaun. Astfel, chelnerii vor ști că urmează să revenim. Uneori, aceștia vor înlocui șervetul cu unul nou și putem să le cerem chiar noi acest lucru atunci când șevetul este prea murdar și riscăm să ne pătăm hainele.

La finalul mesei, vom plia ușor șervetul și-l vom așeza pe masă, în partea stângă  a farfuriei. Acest lucru este valabil și pentru servetelul din hârtie pe care nu îl vom transforma într-o bilă și pune în mijlocul farfuriei! ci vom încerca să-l pliem cu partea cea mai puțin murdară în sus, în stânga farfuriei.

sursa foto: gettyimages.com

Comments

comments

 

Tags: , , ,