Ateliere

În 2013 m-am alăturat, la Fundația Calea Victoriei, unui grup exclusivist de lectori din care fac parte nume importante ale culturii și artei românești: Adina Nanu, Neagu Djuvara, Toader Paleologu, Georgeta Filitti, Tiberiu Soare, si alții. Timp de doi ani am conceput și susținut cursurile teoretice de educație vestimentară: Stil Vestimentar Feminin și Stil Vestimentar Masculin.

Necesitatea dezvoltării unor seminarii cu caracter practic, mult mai eficiente în însușirea noțiunilor specifice, a reprezentat startul workshopului ”Declarații de Stil” @ Band Of Creators.

Workshopul este destinat celor care vor să se bucure de încrederea oferită de hainele care li se potrivesc perfect. Ce înseamnă perfecțiune când vine vorba despre un subiect atât de creativ cum este vestimentația? Creierul uman este un mecanism mai precis decat am crede. Pentru el, perfectiunea este precizie, armonie, echilibru, iar in cazul unei tinute vestimentare, echilibrul se obtine prin compatibilitatea trăsăturilor fizice cu caracteristicile pieselor vestimentare.

Aflăm, la workshop, cum să ne cunoaștem propriul corp si descoperim cum traducem stilul nostru de viață, rolurile profesionale și personale, în alegerile vestimentare pe care le facem.

Identificăm, pentru fiecare participantă, tipul de siluetă care o caracterizează si stilul vestimentar ideal, învățăm cum să alegem accesoriile adecvate pentru diferite ținute si cum descifram codurile vestimentare, de la White Tie la casual.

Am ales în acest sens un partener cum nu se poate mai potrivit: Band Of Creators, showroomul care reunește colecțiile celor mai buni tineri designeri români ai momentului: Ioana Ciolacu, Alina Morar, Traskin, Florentina Giol, Maria Queen Maria, Aer Wear, 109, Edita Lupea, Ingrid Teodosiu și mulți alții. Ne vom inspira și vom exersa cu ediții limitate, piese unice, accesorii remarcabile, pentru a face cele mai memorabile declarații de stil.

Workshopul este structurat în cinci ședințe:

1) Tipuri de siluete și proporții. Care sunt volumele și lungimile ce echilibrează vizual anatomia. Exercițiu practic: evaluarea metrică și încadrarea participantelor în tipologiile de siluete și proporțiile specifice.

2) Accesoriile. “Punctul pe i” al unei ținute. Alegerea colierelor în raport cu forma decolteului, a cerceilor în raport cu forma feței, a poșetei în funcție de siluetă și a tuturor în raport cu restul ținutei pentru a realiza o compoziție armonioasă.

3) Compatibilitatea între culorile personale (pigmentația tenului, părului, ochilor) și cele ale hainelor pe care le purtăm are o importanță deosebită atât asupra felului în care arătăm, cât și a stării noastre emoționale. Psihologia culorilor și caracteristicile țesăturilor: textură, luciu, drapaj.

4) A face cumpărături în mod inteligent: care sunt piesele clasice din garderobă, cât cheltuim pe ele și cât pe tendințele sezoniere. Modalități de a aprecia dacă o piesă vestimentară “merită banii”.

5) Descifrarea codurilor vestimentare (de la White Tie la casual) și descoperirea propriei identități stilistice.