În sezonul rece, între cele două articole de îmbrăcăminte, este o pace aproape desăvârșită: puloverele, helăncile, cardiganele, cămășile și bluzele de tot felul, acceptă fără discriminare sutienele, indiferent de culoare, model și… orientare politică 😀

Prin urmare, în afară de propriile preferințe și stare de spirit, nimic nu ne împiedică să purtăm orice fel de sutien, în orice situație, de la un balconette siropos de plin de funde în timpul unei ședințe importante, la o bustieră fucsia într-o zi mohorâtă de Noiembrie, până la un push-up indecent de sexy în timp ce gătim o banală plăcintă.

Odată ce vara se instalează însă, în aspectul final al unei ținute intervine și compatibilitatea acesteia cu sutienul pe care îl purtăm. Din momentul în care se deschide acest subiect, apare prima și cea mai presantă întrebare: este în regulă să ne expunem, să lăsăm la vedere sutienul?

sutienul bluza perechea perfecta

Răspunsul meu, nesentențios, dar convins, este că, în afara cazului în care ne autoconvingem să petrecem vara în burka,  costum de scafandru sau orice ar putea să ne acopere în totalitate, în mod inevitabil, părți ale sutienului vor fi expuse.  Așadar, dacă ne place să purtăm rochii și topuri cu spatele gol, decupate pe laterale, decoltate, cu umerii goi, transparente, dantelate, ar fi o idee bună să ne și exersăm dexteritatea în a compune perechea perfectă între acestea și sutienul  aflat pe dedesubt.

Cu aceasta cred că am răspuns și întrebării (dacă ea mai există) referitoarea la nivelul de adecvare al expunerii sutienului în contexte profesionale, și anume zero.  Așadar, mă refer acum doar la ținutele de stradă și timp liber.

Înainte de a vorbi despre modele și culori, vă încurajez să alegeți dimensiunea și forma ideală pentru sânii voștri, pentru că nimic nu este mai important decât ca aceștia să fie corect susținuți și protejați.

La subiect, așadar:

  • Tricoul alb din bumbac dens, cu decolteu chiar la baza gâtului, cel pe care îl purtăm într-o ținută de oraș, cu un blazer deasupra și pantaloni lungi, are nevoie de un sutien imperceptibil, care să nu-și facă simțită prezența în niciun fel. Acesta este sutienul bej, cu cupe pline și cât mai puține cusături vizibile. Ca brand, Triumph este simbolul pieselor funcționale și durabile. Până aici, foarte simplu și clar, nu-i așa?

sutien T-shirt

sutien racerback

  • Tot în zona lookurilor sportiv-casual-de weekend sunt topurile decupate pe laterale. La un astfel de tricou, o bustieră tubulară din elastan, într-o culoare intensă arată intențional  și funky.  Cele de la Nike nu sunt doar funcționale, dar au și un design irezistibil.

sutien bustiera

sutien bralette

  • Pentru maiourile sau tricourile cu spatele gol nu vă aventurați/complicați cu cupe din silicon sau alte artificii. Acestea sunt pentru ținutele de seară. Cât timp ne aflăm într-o situație în care este posibil să face mișcări mai ample, să ne ridicăm/aplecăm, sărim, e mai logic și sigur să purtăm sutien cu bretele. Așadar, unui astfel de top îi asociem un sutien cu bandă imprimată.
  • În sfârșit, în cazul maiourilor din bumbac cu bretele subțiri, fie nu purtăm sutien, dacă avem sâni mici, fie, dacă îl purtăm și, inevitabil, este vizibil, colorat să fie!

Situațiile în care prezența sutienului nu trebuie neapărat mascată, se opresc aici. În cazul rochiilor de seară, susținerea sânilor va fi făcută în cel mai puțin vizibil mod cu putință.  Cupele de silicon, benzile adezive care acoperă și ridică sânii sau discurile pentru zona sfârcurilor sunt artificii de utilitatea cărora trebuie să vă convingeți singure. Unele pot funcționa pentru voi, altele mai puțin.  Din tot ce am încercat eu în această categorie, cel mai mult mi-a plăcut sutienul cu benzi adezive de la Fashion Forms, care poate fi purtat cu rochii decoltate în diverse feluri, iar pentru o susținere excelentă (doar că va exclude rochiile cu spatele gol)  – sutienul strapless de la Wonderbra. Figleaves este  dealtfel site-ul pe care îl folosesc cel mai adesea pentru achizițiile de lenjerie.

Într-o categorie aparte intră bluzele transparente, din organza, voal, chiffon, etc. Acestea pot fi monocolore: de obicei albe, negre, bleumarin sau cu imprimeuri. Sutienele cu imprimeuri care se pierd, se confundă, mai ales cromatic cu imprimeul bluzei, devin astfel mai puțin evidente și formează împreună o ținută echilibrată. Cele transparente monocolore au nevoie de un sutien din satin, un model triunghi sau bandeau, total opac, într-o culoare închisă: negru, bleumarin, antracit, violet foarte închis. Pentru ambele situații, un maiou spaghetti straps din satin de mătase, cu croială apropiată de corp, arată foarte bine, dezvăluie mai puțin și pune imaginația la lucru mai mult.

sutien bralette (2)

top transparent sutien

În sfârșit, rochiile și topurile din dantelă au nevoie de un sutien desemenea din dantelă din același motiv ca mai sus, dantela, spre deosebire de satin, spre exemplu, se va confunda cu materialul piesei vestimentare. Rochia din dantelă fără dublură se poartă fie cu un body, fie cu sutien-bustieră,  a cărui bază coboară o palmă pe torso și slip din același set, cu talie înaltă. Pentru cine are corpul și ocazia potrivite. Unei bluze din dantelă groasă, de bumbac, îi asociem deasemenea un sutien-bustieră sau chiar un sutien bandeau în aceeași culoare.

Bluza și sutienul. Când fac perechea perfectă?

Atât de mult text pentru o piesă vestimentară atât de mică!

Lucrurile mici nu sunt atât de mici after all 🙂

Comments

comments