Dacă v-a spus cineva vreodată, ca sfat profesionist, că arătați bine doar în verde sau să nu purtați vreodată roșu, v-a făcut un mare deserviciu. Roșu, ca orice altă culoare, are sute de declinări de la rubiniu la cărămiziu, de la roz la burgundy, de la cadmiu la rosé, deci, dacă vrei să îl porți, e imposibil să nu găsești nuanța, tonul, intensitatea ideale pentru tine, după cum, dacă te încăpățânezi să porți nu știu ce culoare a anului, e posibil, chiar probabil să dai greș cât se poate de fashionable.

Așadar, nu vă feriți de culori, ci alegeți-le pe cele potrivite. Ce înseamnă această ultra-folosită expresie “culori potrivite”? E simplu: sunt acele culori care, folosite în jurul feței ne fac să părem odihnite, bine-dispuse, mai tinere, ne subliniază trăsăturile frumoase (culoare ochilor, strălucirea părului) și ne maschează imperfecțiunile (cearcăne, riduri, asimetrii). Da, culorile au această putere transformatoare, așa că, după încă o zi în care am văzut pe stradă numai haine negre, maronii și gri, m-am gândit să vă încurajez să purtați, să asociați și să vă bucurați de culori.

Acum să nu vă așteptați să vă propun pentru iarnă, pasteluri, culori neon, verde lime, citrin, turcoaz sau flamingo pink pentru că, din acest punct de vedere, eu sunt mai mult pentru blending in, decât pentru standing out. Blending in nu cu griul clădirilor și lipsa luminii, ci ca inspirație din ceea ce ne oferă frumos iarna: frunze suprinse încă verzi, de straturi fine și alburii de brumă, un apus polar, un peisaj marin agitat, o cană aburindă de cacao cu lapte, ceața care se ridică de pe vârful unui munte, fructe mici și roșii captive pe ramuri în pelicule de gheață.

 

 

Pe lângă aceste palete foarte blânde, delicate, rafinate, încercați și asocierile:

Bej și roșu:

Bej și indigo:

Violet și maro:

Maro și roz pudrat:

Alb și negru:

Negru și albastru regal:

Verde pin și albastru petrol:

Albastru cobalt și gri:

 

Alte mici artificii care vă pot înfrumuseța ținutele și zilele întunecoase de iarnă:

  • Hainele colorate pentru exterior sunt extraordinare, însă dacă aveți un singur palton, jachetă matlasată, parka, nu îl/o alegeți într-o culoare prea “prezentă”. Riscați să deveniți „scufița roșie” sau „doamna în galben”. Cu cât aveți mai multe astfel de jachete de exterior, cu atât puteți să vă îndreptați și spre alte culori decât cele neutre.
  • Evitați poșeta în aceeași culoare cu cea a jachetei, mai ales dacă o purtați în dreptul torso-ului.Vă mărește optic silueta în mod considerabil.
  • Ținutele într-o singură culoare intensă (în special roșu), inclusiv pantofii și restul accesoriilor, sunt spectaculoase.
  • Singurele asocieri cromatice pe care le-aș evita cu desăvârșire sunt negru și roșu (agresivă și învechită), pasteluri cu negru și mai sus-menționatele culori neon.

Voi ce culori purtați cel mai des pe timp de iarnă? Sunteți pentru blending in (cu orașul, cu natura?) sau standing out?

Comments

comments

 

Tags: , ,