Dacă talia, sânii, posteriorul, podoaba capilară și toate atributele fizice care fac o femeie frumoasă, pot fi modificate, îmbunătățite, corectate, o pereche de picioare lungi și subțiri sunt acel singur lucru de care natura s-a asigurat că va rămâne doar atributul preferaților ei.

Din păcate, natura este foarte năzuroasă și preferatele ei sunt destul de puține. Noi, restul, ne putem folosi de puterea miraculoasă 😀 a hainelor de a crea iluzii optice, pentru a mai reduce din acest neajuns.

Fustele ar trebui să reprezinte întâia alegere vestimentare a oricărei femei care intenționează să disimuleze care este punctul exact în care încep picioarele.  Un exemplu excelent este această fustă cu talie înaltă purtată de  Olivia Palermo.

fusta-scurta_talie-inalta

Deasemenea, un fapt evident este că, a lăsa la vedere cât mai mult din suprafața picioarelor, le sporește vizual lungimea, așadar, dacă ai picioare suple și drepte, nu ezita să porți fuste și pantaloni scurți, atât cât te simți confortabil. Picioarele actriței Reese Witherspoon nu excelează în lungime, însă fuste ca aceasta, fac acest lucru mai puțin evident.

Reese Witherspoon02

Pentru a spori efectul “picioare mai lungi”, pantofii și sandalele purtate alături de fuste sau rochii, trebuie să fie alese cu atenție. Modelele ideale sunt cele foarte decupate, în culori neutre, cât mai apropiate de culoare pielii. Această contopire cromatică crează senzația că piciorul ar începe aproape de podea, spre deosebire de modelele în culori contrastante sau cu căputa înaltă (nedecupate), care fac evidentă lungimea reală a piciorului.

Charlotte Ronson0Chiar dacă sandalele lui Charlotte Ronson nu sunt un model decupat, culoarea lor, aproape identică cu cea a pielii designerului, le transformă într-o opțiune excelentă.

cizme pana la genunchi

În sezonul rece, alături de fustă, cizmele lungi cel puțin până la genunchi, reprezintă compania ideală.

Pantalonii nu sunt excluși dintr-o ținută al cărei demers este lungirea vizuală a picioarelor. Cei lungi, cu tivul cât mai aproape de podea, purtați cu pantofi în aceeași culoare sunt alegerea înțeleaptă. Evită pantalonii până la jumătatea gambei, pe cei cu manșete, buzunare masive și alte detalii orizontale.

pantaloni-lungi

 

 

Comments

comments

 

Tags: , , , ,