O fustă plisată din lamé?

O rochie din neopren, cu spatele gol?

Un top din voal?

Sigur,

bineînțeles!

și…poate,

dar până să dezbatem alegerile ideale pentru petrecerile acestei ierni, mai avem patru săptămâni și câteva straturi de haine. Sau fără straturi, ci doar o haină spectaculoasă de exterior? Iar în picioare? Cizme seducătoare, deasupra genunchilor sau botine cu aspect androgin?

Cu atâtea opțiuni, cred că v-am convins cel puțin de faptul că luna aceasta putem arăta oricum, mai puțin asemănător cu oricine altcineva. Să le luăm pe rând:

  • Eu, sexy? Nici vorbă! Bine, poate puțin…

…și anume cât se vede în timpul mersului prin tăietura unei fuste parte-peste parte. Cel mai apreciat astfel de model semnat Alber Elbaz pentru ultima sa colecție Lanvin, seamănă cu o fotă, prinsă în talie cu șnur, inspirație pe care am regăsit-o și la Ana-Maria Gal, (colecție disponibilă online și în showroomul Band of Creators), ale cărei fuste au însă un aspect mai urban, ceea ce le face potrivite atât pentru birou, purtate cu escarpeni, cât și pentru ieșiri în oraș, cu pantofi cu platformă.

Lanvin FW 2015, Ana-Maria Gal Band of Creators

Un look la fel de seducător și, în același timp subtil, se poate obține și cu o altă piesă vedetă a sezonului: cizmele deasupra genunchiului, care arată excelent cu fustă scurtă, model A, și helancă.

Ce purtam in Decembrie 2015

ce purtam in Decembrie

 

  • O doamnă cool.  Dacă hainele din blană vă aduc aminte de vreo mătușă sau bunică, și nu le purtați pentru a nu fi confundate cu o doamnă respectabilă, modelele din acest sezon vă vor face să vă răzgândiți. Cel mai important (pentru mine, cel puțin) este că sunt din blană artificială, atât cele excentrice și colorate, cât și cele cu aspect natural, inspirat din tradițiile populațiilor indigene din zonele nordice. Cele mai noi modele asociază texturi diferite: fire lungi și drepte cu fire scurte și ondulate, sau asocieri între blănuri și alte materiale precum stofă și piele, în cadrul aceleiași piese vestimentare. Sunt de preferat blănurile de oaie și mai puțin cele exotice. Pentru zi, ideale sunt cele colorate, purtate cu ținute nepretențioase, pantaloni, chiar jeansi, încălțăminte cu toc pătrat și helănci sau topuri cât mai simple.  Kinda cool, nu?

Ce purtam in Decembrie_haina de blana

Haina de blană este o aventură prea riscantă? Un efect la fel de spectaculos au mănușile lungi, opera length. O capă, o jachetă cu mâneci clopot, un tricotaj gros, cu mâneci scurte, și cea mai originală ținută a lunii Decembrie, este gata.

Ce purtam in Decembrie_v4

 

  • Cine poartă pantalonii în familie?

Nu are importanță cine, ci cum îi poartă. Îi lăsăm pe ei cu cei drepți, iar noi îi alegem pe cei cu talia foarte înaltă, care au un impresionant efect de alungire a picioarelor și subliniere a unei talii subțiri.

Ce purtam in Decembrie_v5

Acestea fiind spuse, ce motive ați mai putea avea ca, cea mai festivă lună a anului, cu toate reuniunile ei plănuite sau inopinate, să vă găsească arătând banal? Niciunul? Să înceapă atunci, o iarnă memorabilă!

 

Comments

comments