Începutul toamnei este, pentru mine, perioada cea mai aglomerată din an. Cu precizie de ceasornic, primesc emailuri cu solicitări, de la femei  (pentru bărbați situația e aceeași tot timpul anului) nemulțumite de cât de dificil a devenit ceva atât de elementar ca îmbrăcatul! 😵. Într-adevăr, dacă vara, pentru orice situație, o simplă rochie este suficientă, odată cu primele zile din Septembrie, o ținută coerentă, confortabilă și interesantă cere mai multă atenție și pricepere.

Pentru ca garderoba să nu devină și pentru voi un alt motiv de dor-de-vară, aveți mai jos câteva idei care vă asigur că vor fi potrivite și pentru cele 18 grade de dimineață și cele 27 de la prânz, și pentru suprapunerile pe care vreți să le faceți fără a arăta ca …un membru al familiei cruciferelor,  și în final, pentru un aer actual și tonic.

  • ½ acoperit – ½ descoperit.  Pentru că formula uzuală – pantaloni lungi-blazer-pantofi oxford nu are nicio legătură cu realitatea zilelor încă însorite,  alternativa este de a acoperi jumătatea superioară a corpului cu un hanorac, sacou, cardigan și a lăsa jumătatea inferioară mai descoperită: pantaloni scurți din piele, fustă scurtă. În acest caz, încălțămintea ar fi închisă: escarpeni, espadrile, teniși, ciocate, etc. Sau invers: sandale, pantaloni lungi și o camisolă din mătase. În copilărie aceasta era formula mea preferată (și total nepotrivită 😂 ) de a mă îmbrăca, indiferent de anotimp: cardigan din lână – pantaloni scurți de pijama- cizme,  jeansi lungi- topul costumului de baie – un fel de crocs pe post de încălțăminte.

1. Jumătate acoperit-jumatate descoperit
2. Jumatate acoperit-jumatate descoperit

 

  • Sezonul pantalonilor lungi. Nu am mai purtat pantaloni lungi de prin iunie, dar odată ce se face frig –pentru mine însemnând sub 20 grade- pantalonii lungi devin nelipsiți. Sezonul acesta, reinterpretarea că nu pot spune noutatea, cea mai reușită a fost a lui Claire Waight Keller pentru Chloé: pantalonii sport. Ce fel de pantaloni sport? Vă aduceți aminte perioada Spice Girls și mai ales pe Sporty Spice? Ei, cam așa pantaloni sport. Trecând peste referințele muzicale, aș purta hanoracul grená cu o fustă creion gri sau bej, iar pantalonii, cu saboți sau sanadale cu toc și un blazer bleumarin. În mod garantat vor fi replicați de toate brandurile mass-market, dar din păcate la ei vor arăta ca niște modești pantaloni de training, în timp ce modelele Chloé au un procent considerabil de mătase în compoziție, o croială cel puțin corectă, etc.

5. pantaloni Chloe 2016
4. Pantaloni sport

 

  • Fusta și perechea ei. Duo-ul fustă și cămașă (albă) nu mi-a plăcut vreodată în mod deosebit sau nu mi-a plăcut pentru mine. Îmi plac fustele purtate cu altfel de topuri, cu cât sunt fustele mai riguroase, mai simple, mai sobre, cu atât le prefer cu topuri mai sport, iar sezonul acesta pare să-mi facă hatârul de a decreta această asociere ca fiind una în tendințe, dacă ar conta în vreun fel. Fustă scurtă- hanorac- pantofi de inspirație masculină îmi par o combinație. O combinație 😀

3. Fustă & hanorac

 

  • Long live the 90s! Helanca purtată pe sub o rochie, eventual un model sarafan este puțin geeky, puțin amuzantă, funcțională, adică esența anilor 90. Rachel Green ar fi încântată!

6. Helanca sub rochie

 

  • Boss girl sau Power Lady, în funcție de referințe.  Dacă vreți să aduceți puțin aer londonez în garderoba de birou, opțiunile sunt costumul bleumarin cu dungi albe, subțiri sau în carouri, costumul din două piese cu fustă model A sau rochiile sarafan – absolut preppy.

Garderoba de Septembrie

 

Poate Septembrie este o lună în care ieșitul din casă e complicat de alegerile vestimentare, însă în același timp, ne și oferă ocazia de a face dovada abilităților stilistice, așa cum n-o pot face nici lunile de vară cu rochiile lor simple, nici iarna când nu vrem să ieșim din pulovere groase și pantaloni.

Enjoy the NOW! ❤️

 

 

Comments

comments

 

Tags: , ,