Peste 25 de grade? Simplu: o rochie! Sub 10? De ce nu, o rochie! (glumesc…dar doar partial 😀 )

Există însă, câteva luni, capricioase, năzuroase, cu soare de vară dar și ploi reci, cu care seamănă atââât de bine cei născuți de-a lungul lor, nu spui cine…luni care ne pun serios la încercare abilitățile stilistice.

Septembrie este prima dintre acestea, luna în care punem deoparte brățările cu amulete, topurile cu spatele gol, sandalele cu talpă din sfoară sau pantalonii scurți imprimați și aducem din spatele dressingului, cardigane, blazere, jeansi și pantofi închiși. Doar că nu putem purta jeansi și cardigane în orice situație, timp de o lună. Care sunt deci, alternativele?

La birou

  • The power suit. Dacă există o ținută care să testeze educația estetică, simțul proporțiilor , dar și eleganța cu care ne purtăm corpul, aceea este cu siguranță, costumul. Singura situație în care are un aspect depășit, de uniformă la care abia aștepti să renunți odată ajunsă acasă, este cea în care costumul este prea strâmt, prea larg, cu umeri căzuți, buzunare care se desfac, etc. Atunci când este corect ales, însă, el se transformă în power-suit: o ținută impozantă, actuală, that will do the talking for you. (click pe imagini pentru a le mări).

power suit

  • Fusta trompetă. Am descoperit-o acum mulți ani, când eram în căutarea primei mele ținute care să semene a altceva decât studentă-veșnic-în-jeansi-și-tricou, și am îndrăgit-o de la început. Nici acum nu înțeleg de ce ar purta cineva o fustă creion când există această fustă spectaculoasă! Ca să nu mai spun cât de îngăduitoare este cu șoldurile ample și alte curbe feminine.

fusta trompeta

 

Evenimente sociale

  • Pantalonii evazați. Dacă aveți bilete la festivalul Enescu, vreți să încercați un restaurant recent deschis sau mergeți la un cocktail party, dați-le o șansă și vă asigur că îi veți iubi pentru aerul șic și original pe care îl oferă unei ținute. Apropo de ținute, pantalonii evazați se poartă cu tocuri (cei din materiale fluide vor arăta extraordinar cu sandale), bluze în interiorul beteliei sau topuri scurte (nu mai scurte de betelia pantalonilor), cu croială dreaptă.

pantaloni evazati

 

În oraș

  • Prânzul cu o prietenă, o petrecere inopinată vineri seara, sau un film văzut la cinema, altfel spus, diverse situații din viața cotidiană, care au nevoie de o ținută adaptabilă, care capată un aer relaxat, cool sau șic, schimbând doar pantofii sau topul. Este vorba despre pantalonii midi sau culottes. Nu o să vă mint spunându-vă că sunt ușor de purtat, sau de ales modelul potrivit, pentru că nu sunt, dar odată ce acest lucru se întâmplă, risc să spun că vor deveni o piesă la care veți apela des luna aceasta. Alegeți-i pe cei cu lungime în jurul genunchilor și nu foarte ampli dacă aveți o siluetă rotundă sau sunteți mignone.

Pantalonii midi_culottes

În weekend

  • Salopeta din denim are un inconfundabil aer de vacanță, mare și vară, dar împreună cu un tricou cu mâneci lungi și pantofi sport, vor fi suficient de călduroase în serile răcoroase de început de toamnă. Pot fi purtate și cu botine din piele întoarsă ori pantofi oxford.salopeta din denim_toamna 2015
  • Pentru zilele în care este și puțin rece și prea cald, și am vrea să fim și acoperite, dar nu înfofolite, puloverul transparent este perfect. Îl veți găsi în două variante: tricotat cu ochiuri foarte mari și fire mai groase, de obicei din bumbac (le veți găsi online cu denumirea de open-knit) sau cu ochiuri mici și fire fine precum cașmirul (acestea ar fi mai curând sheer knit) Eu prefer a doua variantă, purtată, pe dedesubt, cu maiou cu bretele foarte subțiri, niciodată doar cu sutien. Va avea un aspect degajat alături de boyfriend jeans și încălțăminte sport fără șireturi sau pantaloni scurți cu manșete și balerini.

puloverul transparent v1

 

Comments

comments