Sunt două moduri de a te face remarcat la o ceremonie de acordare a premiilor pentru industria filmului: fie ești nominalizat și câștigi un premiu important, fie porți o ținută extraordinară. Bineînțeles, cei cu adevărat talentați și norocoși, le pot face pe ambele.

De ce alegerile vestimentare primesc atât de multă atenție?

Alegerea vestimentară este modul în care cele mai sonore nume ale cinematografiei mondiale, vorbesc publicului despre preferințele și personalitatea lor, despre felul în care își doresc să fie percepute și amintite. Ținuta purtată într-o astfel de seară are rolul de a separa actorul de personaj și de a face vizibil, într-o oarecare măsură cel puțin, omul din spatele rolului.

A 73-a ediție a Globurilor de Aur a dat startul sezonului ceremoniilor de decernare a premiilor industriei cinematografice, și în egală măsură, sezonului showurilor de modă ale anului.

Un start care a avut două elemente în comun pentru majoritatea alegerilor vestimentare feminine: lipsa stereotipurilor și decența. Neașteptat și cu atât mai mult excelent!

Au lipsit rochiile sirenă, care făceau mersul o misiune imposibilă, cele prințesă, în care purtătoarea se pierdea în straturile de voal sau cele atât de transparente ori decoltate încât lăsau prea puțin loc imaginației (rochia purtată de Jennifer Lopez a descoperit un singur picior, ceea chiar este o evoluție :)) )

Au fost prezente însă, decupajele, atât într-o ținută de excepție: Jennifer Lawrence într-o rochie Dior, cât și într-o ținută foarte neinspirată, rochia Michael Kors purtată de Kate Hudson. Brie Larson a ales deasemenea o rochie decupată realizată de Calvin Klein

Jennifer-Lawrence și Brie Larson_Golden Globes 2016Jennifer Lawrence                                                                        Brie Larson

Mi-au mai atras atenția, chiar mi-au reținut privirea pentru câteva minute:

O rochie cu paiete: Julianne Moore. 55 de ani și absolut minunată. Culoarea, silueta, strălucirea paietelor, nu e foarte evident ce face această rochie Tom Ford, o alegere atât de bună, însă e foarte clar că Julianne Moore merită toată aprecierea nu doar pentru performanța actoricească. Bijuteriile Chopard sunt doar un bonus.

O rochie roșie: Emmy Rossum. Perfecțiunea chiar stă uneori în lucrurile simple. O siluetă frumoasă este cel mai bine subliniată de un model lipsit de ornamente, într-o culoare optim aleasă pentru purtătoarea ei. Colierul atipic a adus o notă de prețiozitate fără să se abată de la conceptul minimalist al întregului look.

O rochie aurie: Rosie Huntington. Știți cum vă dați seama că o rochie este alegerea ideală pentru cineva? Atunci când aceasta ocupă doar rolul secundar în favoarea purtătoarei. Este un principiu pe care ar trebui să-l aplicăm fiecare dintre noi, indiferent de hainele pe care le purtăm. În acest caz, rochia Atelier Versace este frumoasă, însă cea care contează este Rosie Huntington.

O rochie neagră: Kirsten Dunst. Rochia este cea care atrage aici toate privirile însă pe bună dreptate, o creație Valentino care pare să spună că actrița se maturizează, evoluează spre o femeie care și-a rezervat un loc permanent și memorabil la Hollywood.

Julianne Moore și Emmy Rossum_Golden Globes 2016Julianne Moore                                                                Emmy Rossum

Rosie-Huntington-și Kirsten Dunst_Golden Globes 2016               Rosie Huntington                                                                 Kirsten Dunst

Alegerile neinspirate ale serii:

Zendaya – volanele rochiei Marchesa sunt mult prea ample pentru o siluetă atât de suplă, la fel ca și decolteul adânc, care nu face decât să accentueze dimensiunea mică a sânilor. Are doar 19 ani și timp suficient să-și aleagă stiliști mai pricepuți.

Melissa-McCarthy – tocmai când a slăbit considerabil și ar fi avut ocazia să-și arate noua siluetă, a făcut o alegere atât de nefericită, o rochie lucioasă care adaugă volum.

Amy Schumer – are 1.70m, dar arată de 1.55m în această rochie Prabal Gurung ale cărei volume și lungime par să o copleșească.

Emilia Clarke probabil s-a pierdut în departamentul de costume al “Game of Thrones”.

Jada-Pinkett-Smith cu regret spun că s-ar integra foarte bine la o nuntă în Urziceni cu această rochie.

Totuși, dezamăgirea serii a reprezentat-o pentru mine Cate Blanchett. Cate Blanchett + Givenchy + Tiffany ar fi trebuit să însemne wow, excelent și minunat, dar nu știu ce s-a întâmplat de rezultatul a fost unul greu de digerat. Probabil de la multitudinea de franjuri, dantele, roz, decupaj la spate și volume.

Zendaya și Melissa-McCarthy_Golden Globes 2016Zendaya                                                                               Melissa McCarthy

Amy-Schumer și Emilia Clarke_Golden Globes 2016Amy Schumer                                                                      Emilia Clarke

Jada-Pinkett-Smith și Cate Blanchett_Golden Globes_2016Jada Pinkett-Smith                                                                Cate Blanchett

Jennifer Lopez și Kate Hudson_Golden Globes 2016          Jennifer Lopez                                                          Kate Hudson

Voi ați urmărit ceremonia premiilor Golden Globes? Pentru nominalizări și premianți sau pentru show-ul de modă?

Sunt curioasă care au fost ținutele pe care le-ați admirat, cele de care v-ați amuzat sau v-au făcut să ridicați sprâncenele a nedumerire.

Comments

comments