Întâmplător sau nu, epoca jeansilor skinny a coincis, pentru mine, cu o lungă perioadă a rochiilor, a ținutelor ultra-feminine, în general. Țineam să arăt mai matură (ehe, ce vremuri, nu mai e cazul :)) ), de încredere, în fața clienților sau cursanților, de cele mai multe ori, mai în vârstă decât mine, așa că, ani la rând am ignorat jeansii, tricourile, hanoracele, încălțămintea sport și toată această zonă degajată care mă caracterizează, dealtfel. Cinci modele de jeansi pentru primăvara aceasta

I‘ve come home, cu alte cuvinte, and home I found them. The jeans. Am ajuns la momentul ideal, când nu trebuie să mă resemnez cu un singur model, croială sau culoare, ci am de ales din plin. Boyfriend, girlfriend, mom jeans, cropped flared, straight cropped, bootcut, slim cut, skinny, unfinished hem, frayed hem, brodați, în douã nuanțe, nu trebuie decât să aleg perechea perfectă.

Cum se întâmplã atunci când opțiunile sunt numeroase, alegerea devine complicată, așa că intru în subiect:  Cinci modele de jeansi pentru primăvara aceasta Cinci modele de jeansi pentru primăvara aceasta

Cum purtãm modelele de jeansi din aceastã primãvarã, cum îi alegem pe cei mai potriviți anatomiei noastre, cu ce încãlțăminte îi asociem, în ce ținute îi integrãm.


 1. Preferații mei, încã de anul trecut, sunt cei cu lungime deasupra gleznelor, mai exact modelul cropped-flared. Vederea la glezne le dã un aer primãvãratic și lejer. I-am vãzut purtați iarna aceasta cu botine, însã nu mi se par jeansi de iarnã, botinele acoperã tocmai ceea ce ar trebui expus și scurteazã vizual picioarele destul de mult. Tocmai de aceea, pantofii potriviți pentru acești jeanși sunt cei care descoperã aracada piciorului: escarpeni, d’ Orsay. Deasemenea, pentru a obține proporțiile corecte cu acest model deasupra gleznelor, vom alege topurile purtate în interiorul beteliei . În concluzie, e un model pentru femeile cu talie subțire, abdomen plat și șolduri ample.
 2.  

  Jeansi cropped-flared purtați cu botine, o asociere potrivită pentru picioare lungi și suple.


 3.  Girlfriend este un alt model de care sunt încântatã. Strâmți pe șolduri și coapse și drepți înspre glezne, sunt versiunea mai compusã a jeansilor boyfriend. Sau o cale de mijloc între slim cut și boyfriend. Croiala feminină va fi sublinată de  pantofi în același stil: Mary Jane, cu toc scurt și pătrat, modele asemănătoare celor de dans, etc și topuri sau jachete din materiale fluide, cu detalii precum funde sau volane.
 4.  


 5. Boyfriend e un model care a evoluat de-a lungul timpului de la varianta foarte deschisã la culoare, extra largã și cu turul lãsat, pânã la aspectul actual, mai apropiat de corp, dar în continuare cel mai lejer model de jeans, fãrã prea multe intervenții de tipul decolorãrilor sau rupturilor și într-o culoare mai închisã, un gri albãstrui. Este o opțiune în special pentru femeile înalte, cu picioare subțiri, dar vã asigur cã existã și femei cu forme rotunde care pot purta cu succes un astfel de model, cât timp este dintr-un denim moale, cu elastan în compoziție. Încălțămintea sport și topurile scurte mi s-au părut dintotdeauna varianta cea mai prietenoasă pentru boyfriend jeans.
 6.  


 7. Mom jeans îmi plac pentru alura lor nerdy și, în același timp, nestudiată, nonșalantă. Tocmai de aceea, pentru un look coerent, îi văd asociați cu pantofi non-sexy: saboți cu sau fără toc, papuci, etc și cu bluze  sau cămăși lejere cu mâneci lungi. Cel mai bine arată pe o anatomie suplă, sau cel puțin cu șolduri înguste, și de înălțime medie.
 8.  

   


 9. Pe lângã croialã, care poate fi dreaptã, evazatã, strâmtã, etc, jeansii din această primăvară au efecte dintre cele mai variate: tivuri descusute, franjurate, asimetrice, broderii florale, sau sunt realizați prin tehnica patchwork, în două nuanțe pe verticală sau orizontală. Dacă vă atrag atenția, luați în considerare și efectul lor vizual asupra picioarelor, cum ar fi că cei în două nuanțe pe verticală nu sunt o idee bună pentru coapse voluminoase, în timp ce separarea tonurilor de albastru pe orizontală adaugă volum. 

 

 

Yves Saint Laurent și-ar fi dorit să inventeze jeansii pentru expresivitatea, simplitatea și sex-appeal-ul lor, noi ne dorim să-i purtăm din aceleași motive, așa că, fie că vă reîntoarceți la ei sau le-ați fost dintotdeauna fidele, alegeți perechea perfectă și bucurați-vă de ceea ce pot face pentru corpul și starea voastră de spirit!


Comments

comments

 

Tags: , ,