În ultimii trezeci de ani, expresia “mai puțin înseamnă mai mult”, pare să fi fost fost adoptată într-un mod neașteptat, și în privința costumelor de baie. Așa se face că, pe măsură ce au devenit mai miniaturale, acoperind mai puțină piele, femeia care le purta a fost percepută ca fiind mai seducătoare. În relație directă cu acest fenomen se află și intensitatea bronzului: cu cât mai închis la culoare, până la a arăta complet nenatural și nesănătos, cu atât mai dorit de milioane de femei din întreaga lume.

Totuși, după cum era de așteptat, după atâția ani în care nuditatea a devenit un loc comun, ea nu mai stârnește acum nicio reacție, și sub nicio formă nu este interpretată ca o formă de rafinament.

Din fericire, spre aceeași concluzie par a se îndrepta marii retaileri, precum H&M ale cărui campanii pentru costumele de baie s-au schimbat semnificativ. Dacă în 2012, imaginea H&M era o Isabeli Fontana cu o piele ireal de ciocolatie, în 2015 lucrurile arată mult mai sănătos: bronz într-o nuanță mai naturală, capul acoperit, iar costumul de plajă este de fapt o rochie mini, din batist.

campanie H&M comparatie

Costumul de baie actual, rafinat și, în egală măsură seducător,  lasă loc imaginației și este astfel ideal atât pentru o femeie cu un corp perfect oferindu-i farmecul irezistibil al unei femei care este frumoasă fără să facă mult caz din asta, și în acelasi timp, permite unei femei care nu este mândră de corpul ei, să stea la plajă fără a deveni ținta ridicolului.

Prin extensie, cea care poartă acest costum de baie, are o relație la distanță cu soarele, nu agrează bijuteriile, ci preferă ochelarii de soare și pălăriile, se hidratează din plin, și știe să îl acopere atunci când nu mai este pe plajă sau lângă piscină.

Dacă sunteți interesate și de câteva repere concrete și eficiente de alegere a costumului de baie, vă încurajez să alegeți:

  • O culoare care repetă sau este complementară cu cea mai frumoasă trăsătură a voastră: un costum gri-perlat pentru ochi albaștri, animal-print pentru un păr lung, sănătos, de culoare castanie sau violet pentru o blondă.

culoarea costumului de baie

 

  • Slipul cu un decupaj înalt (mai sus de șolduri) va crea un aspect de picioare lungi. Din spate, picioarele vor părea mai lungi într-un slip cu talie înaltă sau decupat pe jumătate din fese, brazilian cut.alegerea costumului de baie
  • Slipul cu talie joasă, pentru un tors scurt.

 

  • Costumele dintr-o singură piesă, în culori estompate, gofrate în zona abdomenuluipentru siluete ample.

siluete ample

 

  • Sutiene cu armătură și bretele late pentru sâni voluminoși.
  • Sutiene bandeau, triunghi, cu volane, în culori intense sau cu imprimeuri, pentru un efect de amplificare a sânilor.

siluete suple

  • Sutiene pe un umăr sau cu prindere la ceafă pentru umeri lați.

Sunt curioasă ce presupune pentru voi o apariție seducătoare pe plajă, în această vară.

 

 

 

 

Comments

comments

 

Tags: ,