În primul rând, dați-mi voie să vă spun că orice ținută devine spectaculoasă atunci când este purtată de o femeie fără tipare mentale, o femeie curajoasă, îndrăzneață și zâmbitoare. Abia după ce ne-am asigurat că avem starea interioară necesară, ne putem preocupa și de aspectul exterior.

Așadar, ținuta perfectă pentru petrecerea sfârșitului de an, aceea pentru care te pregătești cu multe zile înainte, este extravagantă, fastuoasă și ușor „prea mult”. Tot ceea ce pare studiat, prea festiv, și ulta-ornamentat în timpul anului, este exaaaact ce trebuie pentru a face memorabile ultimele momente ale anului . Vă asigur de cel puțin trei complimente cu alegerile pe care vi le propun astăzi. (și vă aștept să-mi povestiți despre ele)

  1. Strălucitoare. Vi se pare că paietele sunt o opțiune comună și depășită? Ascultați-mă până la capăt. Revin la ceea ce spuneam mai sus. Contează cum sunt purtate. Un look prea căutat, de doamnă care se dorește elegantă și festivă, da, este depășit, însă integrate în ținute neutre, din materiale mate și opace, cu un drapaj relaxat, paietele devin smoking hot!

Pantalonii din paiete vor arăta excelent cu pantofi din piele întoarsă, ai căror textură temperează bling-ul pantalonilor, un tricou simplu, alb sau gri, un pulover scurt din lână , o cămașă din flanel, în general orice piesă care de sine stătătoare poate părea că nu are nimic interesant. Ca de fiecare dată, vă reamintesc că succesul acestor piese de bază stă în calitatea lor. Simplu nu este egal cu ponosit, sau de calitate îndoielnică, dimpotrivă.

Dacă preferați fustele mini din paiete, asociați-le cu o cămașă albă din bumbac, o helancă din mătase, un blazer cu croială lejeră și neapărat ciorapi opaci plus sandale. Cromatic, paietele argintii arată bine lângă negru, bleumarin sau gri, iar cele aurii lângă bej sau alb.

paiete, ralucadobrovolschi.ro

Ținute petrecere paiete_v2

       2. Layering sau arta suprapunerilor. Dacă mă gândesc puțin, nu ar fi prima dată în viața mea când întâlnesc această tehnică. Mama, bunica și mătușile mele reușeau, în fiecare iarnă, să mă strecoare în ciorapi, colanți și pantaloni, apoi body, helancă, pulover, și peste toate, o jachetă matlasată. Excesul de grijă de atunci a fost înlocuit în alte vremuri și la altă vârstă cu o preocupare mai curând estetică.

Motivul pentru care această abordare mi se pare una câștigătoare, nu doar pentru sezonul rece, este că oferă dinamism și tridimensionalitate unei ținute altfel plată.

Secretul unei suprapuneri care să arate din 2015 și nu din 1985: culorile similare, texturile diferite și croielile simple. O fustă albă, transparentă deasupra unor pantaloni gri slim cut, o rochie amplă și foarte scurtă peste pantalonii din piele, un minuscul top, cu bretele subțiri, peste o cămașă albă din poplin și lookul de prințesă-amazoană este gata.

layering_suprapunerile

Maestra modernă a suprapunerilor este Leandra Medine, o americancă amuzantă care scrie despre modă, felul în care aceasta poate influența relațiile dintre bărbați și femei, și, în general despre viața ei în Upper East Side – New York. O puteți citi pe larg, aici.

             3. Anul pantalonilor. Petrecerile nu trebuie să însemne doar rochii. De fapt, rochia de cocktail începe să devină desuetă, sau cel puțin previzibilă…mai ales dacă e mică și neagră :)) Avem, anul acesta, toate opțiunile posibile în materie de pantaloni: evazați, largi, slim-cut, midi, iar odată ales modelul care arată perfect pe tine, nu mai rămâne decât să-i alături o bluză cu spatele gol, un top avangardist din neopren, o bluză albă cu mâneci lungi, o bijuterie masivă, pantofi cu tocuri amețitor de înalte. Preferații mei în acest sezon sunt cei din brocart.

brocart

           4. Dacă e rochie, să fie una de excepție. Sunteți cucerite definitiv de mișcările unduietoare, feminitatea și eleganța rochiilor? Pentru a nu vă confunda cu majoritatea femeilor de la orice petrecere, alegeți un model special: cu spatele gol, cu o o singură mânecă lungă, sau cu mâneci clopot, brodată, cu un imprimeu zgomotos, sau perfect albă. Pe lângă asta, atunci când purtăm o rochie, we go all the way: chiar dacă afară ninge sau sunt temperaturi sub zero, noi suntem în interior, unde este cald, așa că vom ignora vremea și vom purta cele mai delicate și decupate sandale și vom uita de ciorapi, cape și șaluri.

rochie spatele gol

Cum arată cele mai spectaculoase ținute pentru petrecerile acestei ierni? Oricum, pentru că anumite nopți de iarnă sunt magice și nu au nevoie decât de un zâmbet și o îmbrățișare pentru a deveni de neuitat!

Comments

comments