Moda nu este o amantă fidelă, nu este iertătoare și nici de încredere. Tendințele se schimbă radical înainte să-ți fi dat seama cum să le porți, iar ceea ce ai crezut a fi un partener de cursă lungă riscă să devină o etichetă pe care scrie mare și clar „expirat”. Care sunt deci, piesele care nu-și au locul într-o garderobă actuală?

 

1)     Colierele statement. Voluminoase, cu design previzibil, aspect ieftin, din plastic sau sticlă, singurul statement pe care îl mai fac este „creativitate lipsă”.

expirat_colierul-masiv

2)     Pantofii cu plaforme masive sau diferența între pantofii care crează senzația de înălțime și suplețe și cei care crează senzația de pericol iminent. Arată disproporționat alături de picioare subțiri și vulgar alături de glezne groase. Dacă modelul este și peep-toe, schimbați-l cu o pereche de flip-flops din cauciuc, măcar aceia sunt funcționali și confortabili.

expirat_pantofii platforme

3)     Fustele maxi transparente de la genunchi în jos sunt alegerea femeilor care nu au înțeles frumusețea lucrurilor simple și, pentru ca lucrurile să meargă și mai mult înspre inventarea unei roți care era deja acolo, aceste fuste cu o porțiune transparentă, sunt uneori și asimetrice – scurte în față și mai lungi în spate. Câte femei rafinate, au purtat de-a lungul istoriei, fuste asimetrice?

expirat_fusta jumatate transparenta

4)     Sprâncenele tatuate! Cea mai grotescă invenție a industriei de frumusețe feminină, care, pentru acest derapaj de la simțul realității ar trebui să-și schimbe numele în industria de urâțire feminină. Chiar își imaginează cineva că acele fire groase și negre seamănă cu altceva decât un desen cu carioca realizat de un copil (care are ce-i drept multă precizie, dacă asta ajută la ceva…)

expirat_sprancene tatuate

5)     Unghiile stiletto. Oare cine a considerat vreodată ca fiind estetice aceste unghii lungi, ascuțite, aparținând parcă personajelor malefice din cărțile copilăriei? Un lucru e sigur: nu încercați să intrați în grațiile unui bărbat cât timp experimentați acest look, îl veți speria definitiv.

expirat_unghii stiletto

6)     Extensiile evidente, coafurile buclate și părul întins. Paradoxal, cu cât evoluează tehnicile din industria de frumusețe, cu atât par mai artificiale, mai evidente, mai disperate aceste alegeri. Toate resursele investite în acestea ar putea fi direcționate către menținerea unui păr natural sănătos, dovada unei mai importante stime de sine.

Comments

comments

 

Tags: