Odată ce calendarul îți arată că am trecut de jumatatea lunii Februarie, deja te visezi pășind grațios în escarpeni slingback, pe asfaltul uscat, unduind rochia aceea perfectă care a pus stăpânire pe gândurile și cardul tău, ori bucurându-te de un prânz rapid pe terasă, în timpul programului de lucru, cu noul tău blazer cool și totuși profesional, pe umeri.

Doar că între vis și realitate mai este mai bine de o lună.
O lună incertă, între iarnă și primăvară, timp în care nu mai vrei să porți paltonul, cizmele și fularul, dar nici nu este momentul pentru rochie și pantofi pe piciorul gol.

If only…s-ar găsi ceva în continuare călduros, dar cu un aer primavaratic, aerisit, proaspăt! Există așa ceva? Nu doar că există, dar opțiunile sunt atât de bune încât te vor convinge să renunți la a mai vedea garderoba din această perioadă ca pe una de tranziție, în sensul de haine practice, ne-speciale, care doar fac trecerea către ceea ce este cu adevărat așteptat: hainele pentru sezonul cald.

  • Încep cu încălțămintea, care, din punctul meu de vedere, este cea care dă tonul unei ținute, iar tonul light pe care îl cauți în acest caz, este dat de botinele albe. Ți-au atras atenția, dar nu te-au convins atunci când le-ai văzut prima dată.  Încearcă-le acum cu jeansi drepți, cu manșete, și cămașă sau sacou supradimensionat, în carouri.
  • Următoarele două opțiuni au în vedere tot cromatica, dar te asigur că efectul lor este unul transformator. Dacă botinele albe nu sunt pentru tine, schimbă poșeta neagră, cu una verde mentă, bleau, lavandă, peridot. Și dacă tot suntem la capitolul poșetă, vezi dacă își place modelul de purtat în jurul taliei sau, poate vrei să porți două poșete deodată.
  • Totuși, ce spune mai răspicat că iarna se apropie de sfârșit, decât un trench, parka sau jachetă de ploaie, într-o culoare…colorată? 😁 Nu o păstra doar pentru zilele de weekend pentru că ar fi păcat să nu zâmbești și într-o Luni, în drum spre birou.
  • Dacă puloverul cu mâneci scurte își trezește nostalgia copilăriei, acum ar fi momentul să-l porți. Un pic diferit, totuși. Pentru ca rezultatul să nu fie unul de prep-girl-meets-housewife, nu că ar fi ceva rău, dar dacă vrei un look mai actual, alege un model cu croială amplă și poartă-l cu chinos și balerini cu vârful pătrat sau pantofi sport.
  • Tot un pulover, supradimensionat, cu ochiuri mari și mâneci lungi, poate fi purtat cu o fustă midi, din straturi de mătase sau oricum, subțire și vaporoasă. Vei obține o ținută relaxată, pentru o plimbare sau brunch.
  • Ultima mea propunere este o suprapunere, cea mai practică și cu un aer natural, necăutat, din multele care există, și care în plus, nu necesită nicio achiziție extra, pentru că deja ai, cu siguranță, cele două piese în dulap: jacheta din denim purtată pe sub mantoul de primăvară. Călduros și totuși aerisit, cum v-am promis!

Comments

comments

 

Tags: , , , , ,