Îmi plac cizmele. Au același farmec cu al hainelor care, fără a lăsa  prea multe la vedere, sunt extrem de provocatoare. În plus, numărul aproape nelimitat de modele din fiecare sezon ne permite să profităm de dublul lor rol funcțional: de a ne ține de cald și de a ne pune în valoare orice formă de corp am avea. Așadar, pentru a ne bucura de beneficiile unei perechi de cizme alese corect , iata care sunt modele potrivite pentru fiecare silueta.

Fericite posesoare ale unui corp suplu și înalt, tocurile stiletto și platformele înguste va sunt rezervate aproape in exclusivitate.  Acestea  vor sublinia linia subtire a picioarelor.

Tocurile potrivite fiecarei siluete

În cazul unui volum nici foarte subtire, nici amplu, cizmele cu tocuri conice sunt cele mai potrivite fiind în acord cu dimensiunile medii ale corpului. Picioarele medii sau lungi vor arăta foarte bine în cizme cu talpa plată.

Pentru o persoană rotundă în zona șoldurilor și coapselor, tocurile pătrate vor evidenția  într-un mod plăcut feminitatea curbelor. Deasemenea, o alegere bună sunt si platformele late.

Forma corpului nu e singurul criteriu care trebuie considerat atunci cand alegem o pereche de cizme. Chiar si numarul de la pantofi e un indicator al tipului de incaltaminte care ni se potriveste. Astfel, daca purtati peste 37, lasati pe raftul din magazin orice incaltaminte cu tocuri mici si subtiri, asa numitele  kitten heels, acestea complimenteaza doar un picior mic.

Cum, pentru majoritatea femeilor, cel mai mare deziderat este de a avea picioare lungi iată câteva idei testate si funcționale pentru a face posibilă crearea acestui efect:

  • Picioarele scurte vor părea mai lungi în cizme cu o lungime cel putin până la genunchi, și, purtate cu ciorapi opaci în aceeași culoare, vor spori efectul vizual de alungire. Tocurile pătrate ca structură, dar mai înalte și mai fine vor contribui suplimentar la alungirea vizuală a picioarelor scurte.
  • Atunci cand stim cum se la purtăm, chiar si botinele până la gleznă (cunoscute pentru efectul de scurtare a picioarelor), ne pot face picioarele să pară mai lungi. Purtate cu fuste foarte scurte, lasă la vedere mai mult din lungimea picioarelor, iar cu pantaloni formează o coloană de culoare.

 

Comments

comments

 

Tags: , , ,