Dacă noutățile sunt pentru voi o atracție irezistibilă, mă aventurez să spun că aveți deja o pereche sau mai multe de culottes, acești pantaloni nici scurți, nici lungi, dar numai potriviți pentru săptămânile de tranziție între vară și toamnă.

Dacă nu vă lăsați ușor impresionate de avansurile modei, probabil că încă nu le-ați făcut loc  în garderoba și viața voastră. Dar o veți face. Chiar dacă îi considerați neatrăgători, dezavantajoși, le veți ceda într-un final (să vă reamintesc de toate nu-urile vestimentare, transformate în daaa-uri de-a lungul vremii? 🙂 ) și atunci va trebui să știți cum să-i alegeți și purtați pentru a nu arăta ca și cum așteptați inundațiile.

Până la glezne sau până la genunchi.

Lungimea este cel mai important element de luat în considerare în alegerea acestui model. Culottes arată bine într-o lungime imediat sub genunchi sau o palmă deasupra gleznei. Cei până la jumătatea gambei nu vă fac un serviciu, decât dacă vreți ca picioarele voastre să arate mai scurte și mai groase.

Cei sub genunchi sunt ușor de purtat, din cauza proporțiilor. (la cursul „Declarații de Stil” vorbim și despre echilibrarea proporțiilor corpului cu lungimile potrivite ale pieselor vestimentare, următoarea ediție are loc în curând, vă țin la curent aici sau pe pagina de Facebook). Cei până deasupra gleznelor vor arăta bine pe o siluetă înaltă și relativ suplă, purtați cu pantofi care descoperă cât mai multă piele sau, pentru că se apropie sezonul rece, cu cizme în aceeași culoare pentru a crea continuitate vizuală (care se traduce prin înălțime și suplețe).

Culottes_lungimea ideala

Culottes_pana la glezne sau genunchi_v2

Ampli sau drepți

Pantalonii midi ampli, mai dramatici și mai feminini, vor flata siluetele cu forme rotunde, șolduri puternice și talie subțire. Cei drepți sunt ideali pentru siluetele androgine. Lookurile create vor fi și ele diferite: în timp ce pantalonii ampli pot fi confundați cu o fustă, cei drepți se vor integra perfect într-o ținută ușor masculină.

culottes_ampli sau drepti

Țesături rigide sau fluide

Cei fluizi sunt mai îngăduitori cu siluetele voluminoase, în timp ce țesăturile rigide (de obicei amestecuri de bumbac și fibre sintetice) sunt ideale ,pentru gambe și glezne fine și un derrière mai curând plat.

Culottes_tesaturi rigide sau fluide

Pantofii

Probabil vă întrebați ce însoțesc cel mai bine pantalonii midi: tocurile sau talpa plată. Femeile suple și înalte îi pot purta cu pantofi oxford cu talpă masivă sau pantofi sport fără șireturi, alături de un tricou într-o culoare neutră sau un pulover din tricotaj subțire pentru un aspect gamin.

Indiferent de siluetă, totuși, tocurile sunt cele care vor face acest model dificil de pantaloni, să arate bine. Pentru a echilibra volumul amplu al pantalonilor, cele mai potrivite tocuri sunt cele groase. Pentru toamnă, mules (sandale fără bareta la spate, cum sunt acestea de la Massimo Dutti) sunt perfecte, iar odată ce temperaturile încep să scadă, alegeți cizmele lungi.

Culottes_pantofii ideali

Topurile

Pantalonii evazați, fie ei lungi sau midi își vor face din ce în ce mai mult simțită prezența, ceea ce înseamnă că întreaga noastră garderobă va trebui să țină pasul cu schimbările. Dacă în ultimul deceniu, pantalonii au fost skinny și topurile ample, lucrurile vor cunoaște acum o modificare la 180 de grade. Pantalonilor largi le vom alătura topuri care accentuează talia, fie prin volum, fie prin lungime. Așadar, dacă pe următoarea listă de cumpărături se găsesc culottes, adăugați și o cămașă cambrată, din mătase pentru a o purta în interiorul pantalonilor, un top scurt, tricotat, o helancă din cașmi, o bustieră din tafta pentru petrecerile din această iarnă sau un sacou care urmărește liniile corpului.

Culottes_topurile

Aspectul final ar trebui să fie unul îndrăzneț, dar minimalist, lipsit de ornamente. Deci, dacă vă atrag volanele, fundițele, culorile și accesoriile drăgălașe, culottes vor fi o tendință pe lângă care, poate, ar trebui să treceți.

Comments

comments