Cum să nu iubești ploaia de Iunie, impetuoasă, energică, intensă, și atât de diferită de ritmul monoton și apatic al unui început ploios de primăvară sau toamnă? Totuși, o dimineață în care ploaia ne ia prin surprindere în drum spre birou, parcă nu mai este atât de adorabilă!

garderoba unei zile ploioase

Jeansii purtați în cizme de cauciuc, trench-ul, pălăriile sau eșarfele, oricât ne-ar apăra de umezeală, sunt imposibil de purtat la 25 de grade, și astfel, ieșirea din casă se transformă într-o misiune dificilă.

Prin urmare, am conceput un nécessaire pentru astfel de momente. Adaptabil, cu adevărat funcțional fără a avea un aspect utilitar și bineînțeles, cu un aer nonșalant care pare să spună: “ah,  întâmplător, arăt perfect”

Preocuparea principală o reprezintă încălțămintea. Câte sandale din piele întoarsă, câți pantofi decupați sau cu talpă subțire nu s-au dus pe apa sâmbetei, la propriu, în astfel de situații. Iată care sunt alternativele:

  • Escarpeni, sling-backs, D’Orsay, sandale sau orice decideți să purtați într-o astfel de zi, talpa cu platformă este esențială pentru a vă menține la distanță sigură de apa se acumulează în orice adâncitură a asfaltului. Arată excelent alături de fuste ample, cloș (lăsați fustele strâmte pentru zile în care săriturile de pe un trotuar pe altul, sunt mai puțin probabile) și jachete scurte din denim.
  • Pielea impermeabilizată este opțiunea ideală, însă nu multe sunt modelele de vară astfel tratate. O excepție o reprezintă deck shoes, pantofii de punte, un tip de mocasin cu talpă antiaderentă și fațete rezistente la apă, specifice purtării în condiții de umezeală. Dacă tot e apă, să fie și un look nautic: top cu dungi bretone, chinos bej (pentru că cei albi sunt un risc pe care nu vreți să vi-l asumați într-o zi ploioasă), răsfrânți la glezne (nici să nu vă gândiți la pantaloni lungi și/sau evazați, se vor transforma într-o capcană pentru tot amestecul de praf și apă de pe stradă) și o parka roșie, precum cea de la ATU Body Couture. Pantofi de punte pot fi găsiți în fiecare sezon la Tommy Hilfiger, Geox sau Clarks.
  • Pielea lăcuită este alegere la fel de înțeleaptă, apa va aluneca instantaneu de pe ea, iar pantofii se vor păstra aproape uscați.
  • Actuali, cu un aer proaspăt și citadin, pantofii cu inserții din plexi sunt cea mai fericită asociere între funcțional și estetic. Sunt un element deja clasic al garderobei de birou și completează cu succes o rochie dreaptă sau un blazer fără mâneci, purtat direct pe piele, alături de pantaloni cigarette până la glezne.

pantofi pvc

  • La fel de ancorați în momentul prezent, funcționali, dar dintr-un alt registru stilistic sunt pantofii sport albi din piele. Rochia cămașă sau o ținută completă din denim subțire reprezintă perechea perfectă pentru ei.
  • What else? O umbrela mare, neagră sau din PVC transparent, topuri din in (se usucă instantaneu) sau bumbac (se usucă greu, dar este ușor și răcoros), evitați mătasea pentru că se pătează, uneori iremediabil, o poșetă pe care s-o purtați pe umăr, pentru a nu vă mai ocupa încă o mână pe lângă cea cu care țineți umbrela, machiaj minimal și părul strâns.

* În final, orice ar fi, după ploaie apare întotdeauna soarele! *  🙂

tinuta ideala pentru o zi ploioasa de vara

 

Comments

comments

 

Tags: ,