Câteva grade în minus zilele acestea și mă văd nevoită să amân încă o dată toate ținutele lejere pentru sezonul cald. Nici nu mă gândesc însă, să mă întorc la jeansi, dresuri, culori întunecate și orice ar putea să-mi amintească de temperaturi sub 20 de grade, așa că îmi îndrept atenția spre una dintre piesele emblematice ale oricărei veri, în special ale uneia inconsecvente, ca aceasta: pantalonii albi. Deși acoperă la fel de mult ca orice alt model, pantalonii albi au un inevitabil aer degajat, neafectat și sunt una dintre cele mai seducătoare și proaspete articole din garderoba unei femei.

Poate culoarea și croiala skinny, cel mai des întâlnită în cazul acestui tip de pantaloni, îi pot face ușor intimidanți, dar vă asigur că urmărind câteva repere referitoare la  accesorii, propria siluetă și modele, îi veți privi și purta la fel de natural ca pe jeansi.

Pentru a păstra nota de prospețime estivală a pantalonilor albi, țineți-i departe de încălțămintea în culori închise. O astfel de asociere poate deveni ușor vulgară și, în plus, crează iluzia optică de scurtare a picioarelor. O alegere mult mai oportună sunt pantofii în culori deschise: cât mai apropiate de nuanța pielii sau metalice: auriu, argintiu.

1.pantaloni-albi

În mod teoretic, albul va arăta bine alături de orice culoare. Eu mă feresc însă, de asocieri pe care le consider prea evidente și ușor agresive: culori primare sau electrice, și prefer aspectul subtil al nuanțelor neutre. Una dintre cele mai rafinate combinații este cea dintre alb, beige și gri.

Alături de topuri și escarpeni în nuanțe pastelate, pantalonii albi dau naștere unor ținute feminine, pe placul  chiar și unei Lolita contemporane iubitoare de rochii și volane.

Cheia unor ținute complet albe, interesante stă în alternanța de texturi: poplin și dantelă, bouclé și denim, dantelă opacă și transparentă, etc.

2.pantaloni albi

 

Temperată, cuminte, dar mereu atrăgătoare este perechea alb-dungi bretone. O pereche de jeansi subțiri, cu manșetele întoarse, un tricotaj din in cu dungi orizontale, sandale cognac și părul cât mai natural aranjat, și nimeni nu ar putea spune că nu veniți chiar de pe riviera franceză.

3.pantaloni albi

Vacanța nu este singura ocazie pentru a purta pantalonii albi. În timpul zilei, la birou, un model drept sau ușor evazat, cu talie medie, din bumbac rigid sau lână foarte fină, într-o combinație all-white sau cu sacou bleumarin, va arăta profesional și foarte actual. Seara, o pereche palazzo din mătase opacă, un top pe un umăr, cu volane, sau cu șnururi în jurul taliei și neapărat sandale, vor înlocui cu succes previzibila rochie.

4.1.pantaloni albi

6.pantalonii albi

Dacă ultima redută în calea purtării pantalonilor albi este propria siluetă, poate vă veți simți mai încrezătoare dacă vă spun că majoritatea femeilor arată bine într-o astfel de piesă vestimentară dacă învață și pun în practică, simple noțiuni de…arhitectură și optică. 🙂  Glumesc doar parțial. Cele mai eficiente soluții de echilibrare a siluetei sunt inspirate din aceste domenii, astfel, șoldurile voluminoase sunt echilibrate cu pantaloni bootcut, ușor evazați, materialul vaporos al pantalonilor palazzo ascunde coapsele pline, iar modelele skinny deasupra gleznei oferă forme unei siluete androgine.

 

foto: pinterest.com, gettyimages.com

Comments

comments

 

Tags: , , , , ,