Cel mai bine îmbrăcați bărbați pe care îi cunosc au o predilecție către vestimentația funcțională. Pentru ei, hainele trebuie să fie în primul rând confortabile (i.e. croite pe măsură), realizate din materiale potrivite activității căreia îi sunt destinate și doar în al doilea rând actuale sau estetice.
Dacă în timpul anului, cele două criterii, funcționalitate și estetică trebuie satisfăcute simultan, m-aș fi gândit că, în vacanță, în special pe plajă, bărbații vor alege haine care, în primul rând, să-i protejeze de soare și să le ofere libertatea de mișcare pentru activitățile pe care le practică. Ceea ce văd pe plajele de la noi și de mai departe îmi infirmă însă, spre dezamăgirea mea, această teorie. Mai specific:

Costumul de baie tip Speedo, gândit pentru a îmbunătăți performanța hidrodinamică, purtat de bărbați care nu doar că nu participă la o competiție sportivă , dar după cum arată, am dubii că ar ști măcar să înoate. Prin urmare, dacă vă petreceți ziua pe plajă, plimbându-vă sau relaxându-vă pe șezlong, îndreptați-vă atenția către un alt tip de costum de baie. Nu mai argumentez nimic în privința corpului perfect pe care astfel de slip îl impune, cred că este de la sine înțeles. Sau dacă nu:

echipamentul de plajaEchipa olimpică de înot a Australiei – Manly beach U.S.A. – Ryan Pierse Getty Images

Pantalonii cargo, mai potriviți pentru safari decât pentru plajă, cu buzunarele lor numeroase și voluminoase, cu fermoare metalice, din bumbac dens sau alte materiale care rețin apa, vă vor face să semănați cu un vânzător ambulant. Dacă mai au și un imprimeu în carouri, vă puteți înscrie cu încredere în clubul bărbaților depășiți…de situație.
Costumele de baie de dimensiuni prea mici sau prea mari, devin o lecție nedorită și nesolicitată de anatatomie și vă transformă în ținta ridicolului întregii plaje.

Cu ce poate înlocui aceste alegeri riscante, bărbatul care își dorește să arate și să se simtă bine pe plajă?

• Gândiți-vă la activitatea preferată, fiecărei activități îi sunt dedicate diferite tipuri de costume de baie. Pantalonii până la jumătatea coapsei, din materiale tehnice și dublură tip plasă sunt alegerea optimă în cazul în care vreți să vă bronzați și să intrați de câteva ori în apă pentru a vă răcori.

echipamentul de plaja 002

costum de baie short

• Totuși, dacă vă doriți un look foarte actual, acesta este surfer sau skater. Lungimea pantalonilor este până la genunchi, cu imprimeuri tribale sau asiatice, în culori precum bleu, gri deschis sau dégradé-uri.

costum de baie surfer
• Pentru că am depășit anii 2000 când bronzul intens, uleiurile de corp și gambele epilate erau la modă printre (unii) bărbați, nu văd nimic rău în a purta pe plajă și un tricou alb, din bumbac subțire. O consider o dovadă de relaxare și modestie când vine de la un bărbat cu un corp perfect și simț al realității când vine de la un bărbat cu un corp mai puțin perfect.

tricoul alb

În privința accesoriilor, nu încercați să inventați roata: flip-flops sunt exact ce au nevoie picioarele ținute prizoniere un an întreg în pantofi închiși. Espadrilele și mocasinii nu vor face decât să acumuleze nisip și să rețină apă, ceea ce este special doar la modul neplăcut. Șapca, apa plată, crema de protecție solară  și un rucsac impermeabil, completează echipamentul bărbatului cool și, în același timp lipsit de prețiozități inutile.

accesorii plaja

Comments

comments

 

Tags: , , ,