Fiecare anotimp vine cu un ritm propriu, dat de lumină, de temperaturi, de vegetație și mirosuri. Tempo-ul lent al iernii, lumina lăptoasă a zilelor în care ninge, aromele ceaiurilor, îndeamnă mai curând spre dimineți leneșe petrecute în pulovere largi și pufoase decât spre ședințe de lucru și ținute profesionale. În plus, escarpenii se dovedesc inutilizabili chiar dacă mașina ne așteaptă în fața casei, fustele creion ne limitează mișcările și ne amenință echilibrul, iar delicatele cămăși nu ne încălzesc suficient.

După ce planul meu de a anula toate întâlnirile pentru următoarele zile, s-a dovedit a nu fi funcțional, m-am văzut nevoită să mă gândesc la ținute care să nu includă bocanci, pantaloni de trekking, fleece sau  windstoppers.

Iată câteva țesături, piese și tehnici care ne ajută să fim șic păstrând, în același timp, frigul la distanță:

  •   Body-ul  din bumbac sau mătase este primul, cel mai comod și aproape invizibil strat al unei ținute deopotrivă elegante și călduroase. Țesăturile naturale păstrează căldura corpului și absorb umezeala, iar finețea firelor textile ne asigură că mai putem adăuga câteva piese fără a deveni voluminoase.

bodysuits

  • Ciorapii lungi, din lână fină, cu texturi interesante sunt nu doar funcționali, ci și foarte actuali în acest sezon.
  • Iubesc fustele și rochiile și, de-a lungul timpului, am descoperit metode de a le purta în orice anotimp. În aceste zile, îmi voi îndrepta din nou atenția către o tendință statornică a ultimelor  sezoane:  fustele midi și cele cu clini. Clinii au o mișcare foarte romantică și ne permit să ne mișcăm în voie, iar ambele modele acoperă mai mult din lungimea picioarelor. Chiar și rochiile fără mâneci pot fi purtate și la minus 10 grade Celsius, pe post de fuste, adică alături de jachete scurte din bouclé.

midi 2014

  • Le lipsește feminitatea tocurilor stiletto, însă sunt un hit al momentului, cu care încă mă obișnuiesc: botinele masive cu talpă groasă din cauciuc, așa cum apar în colecțiile Stella McCartney sau Jil Sander. Tocurile groase ne stabilizează mersul pe gheață, iar talpa ne “ridică” măcar puțin deasupra stratului de zăpada.

botine masive 2014 v2

  • Pierdem mare parte din căldura corpului din cauza capului și gâtului descoperite. Un fular moale și infinit de lung poate  fi transformat într-un cocon călduros în jurul capului și al gâtului. Viscolul și umezeala transformă orice coafură într-una demnă de Medusa. Eu îmi strunesc pletele cu ajutorul împletiturilor sau cocurilor la baza gâtului, pe o parte, coafuri care rezistă mai bine și la pălăriile, beretele și eșarfele cu care mă acopăr.

accesorii 2014

  • Helăncile din cashmere fin înlocuiesc cu rafinament, cămașa din bumbac și formează o pereche perfectă cu sacourile din tweed. Colierele masive din mărgele și pietre semiprețioase sunt accesorii cum nu se poate mai potrivite pentru țesăturile groase ca  diversele varietăți de lână sau blană, în timp ce un mic lănțișor cu pandant, ar părea pierdut între între straturile pufoase.

topuri iarna 2014

  • Straturile de care vorbeam la început, tehnica ideală de a ne păstra căldura, pot fi continuate cu bluze și cămăși din mătase opacă, cu guler înalt și funde lungi. Deasupra lor, cardigane scurte lăsate deschise pentru a descoperi detaliile bogate ale bluzelor, gulere din blană, paltoane oversized.

 

În final vă propun o piesă minunată care ar putea să reprezinte baza unei ținute călduroase și mai ales șic, în acest sezon. Este vorba despre body-ul din colecția Ballet Class a ATU Body Couture.  Iată ce aveți de făcut dacă vi-l doriți:

1.  Descrieți-mi  ținuta ideală pentru o zi friguroasă de iarnă, care să includă body-ul ATU Body Couture. Comentariul vostru ar trebui să conțină  numele, user name-ul de Facebook și adresa de email.

2.  Distribuiți (share) concursul pe pagina voastră de Facebook.

3.  Fiți la curent (like) cu activitatea mea și colecțiile ATU Body Couture.

Concursul se desfășoară timp de o săptămână, începând de astăzi. Sâmbătă, 20 Decembrie 2014, voi anunța câștigătoarea aleasă cu random.org.

Vă doresc succes la concurs și zile magice în așteptarea Crăciunului!

body ATU Body Couture

 

Comments

comments

 

Tags: , , , , , ,