A 87-a ediție a premiilor Academiei americane de Film a aut loc seara trecută în Los Angeles.

Cel mai așteptat eveniment al industriei cinematografice are același cod vestimentar ca și alte gale, seri inaugurale, sau ceremonii de decernare a distincțiilor, și anume Black-Tie. Înainte de a fi un cod vestimentar însă, Black-Tie este o tradiție, un standard care are puterea de a transforma, din punct de vedere vizual, orice bărbat într-un domn. Distincția oferită de un smoching este inegalabilă atunci când este corect alcătuit, purtat cu atitudine, în momentul și locul potrivite.

Cinematografic, există 24 de categorii ale premiilor Oscar. Stilistic, am conceput 5:

Exceptional. Masculinitate la potențial maxim.

Josh Hutcherson. Iată cum un bărbat de doar 1.70 m poate arăta cât se poate de bine atunci când stăpânește volumele și proporțiile pentru a-și spori calitățile fizice și a masca neajunsurile. Pantalonii cu talie înaltă asigură continuitatea cromatică cu sacoul, ceea ce îi maximizează înălțimea. Dacă ar fi purtat o cămașă cu nasturi din sidef, ar fi fost perfect.
Benedict Cumberbatch. Din punct de vedere al etichetei vestimentare, smochingul alb este opțiunea corectă pentru sezonul cald, însă nu aș spune că cele 15 grade Celsius din seara premiilor Oscar se pot cataloga drept sezon cald, mai ales pentru Los Angeles. Totuși, felul absolut milimetric în care este croit costumul pe anatomia actorului, pantofii, papionul potrivit anatomiei sale, mă determină să consider aceasta, cea mai bună ținută masculină a serii.

Josh Hutcherson & Benedict Cumberbatch
Lăudabil. La un pas de perfecțiune
Bradley Cooper. Uneori, doar doi centimetri ne despart de perfecțiune, în acest caz manșetele cămășii ar fi trebuit să fie ușor mai lungi și astfel vizibile de sub mânecile sacoului. În rest, un model de atitudine și ținută.
Discutabil. În afara normelor, fără a fi și în afara bunului-simț estetic.
Eddie Redmayne. Pe lângă negru, care este culoarea tradițională a ținutei de gală pentru seară, bleumarin este culoarea acceptată. Costumul lui Eddie Redmayne este însă albastru regal. Reverele ar fi putut fi mai înguste, în acord cu umerii nu foarte lați ai actorului, ceasul lăsat acasă – nu e ca și cum trebuia să ajungă la o altă întâlnire, la fel și atitudinea supra-uzată „tocmai-m-ați-surprins-aranjându-mi-mânecile”

Bradley Cooper & Eddie Redmayne
Anost. Chiar și erorile sunt atât de comune!
Pe Michael Keaton un smoching corect alcătuit ar fi arătat excepțional. Din păcate, nu cunoaște detalii elementare în modul de a purta un sacou, în acest caz, păstrarea deschisă a nasturelui inferior. Pantofii Derby sunt un model mai puțin formal decât Oxford care ar fi fost alegerea ideală. Reverele crestate sunt specifice unui sacou business, nu unui smoching.
Aparent un costum negru cu o fundă pe post de accesoriu, smochingul este o provocare a detaliilor. Pantalonii câștigătorului distincției pentru cel mai bun actor în rol secundar, Ethan Hawke, au nevoie disperată de un brâu, iar sacoul de ajustări semnificative: la mâneci, guler și clapele buzunarelor.
David Oyelowo. Atât de bine croit, detalii corecte, accesorii bine alese și totuși…roșu!

Michael Keaton, Ethan Hawke, David Oyelowo
Regretabil. Derapaj stilistic absolut.
John Travolta în rolul lui Elton John. Black-tie nu înseamnă all-black, cureaua nu este un accesoriu pentru ținute formale, iar gulerul wing al cămășii și accesoriul de la gât nu…au vreun sens.
Jared Leto. Lady Gaga a venit cu mănușile de gătit, iar Jared Leto cu umbrela și smochingul de culoarea lavandei.
Adrien Brody a purtat un costum încropit în mod nefericit, rezultatul fiind un hibrid care îl face confundabil cu ușierii de la eveniment.

John Travolta, Jared Leto,Adrien Brody
Ridicol. Ignoranța ori ignorarea din prea multă importanță acordată propriei persoane.
Iată că sunt și bărbați care își doresc atenție cu orice preț. Pentru a se asigura de asta, Will.i.am a ales o șapcă de mecanic de tren, cămașă dintr-o uniformă de deținut și pantaloni inexplicabil răsfrânți. Probabil el și Pharrell fac un brainstorming împreună, înainte de astfel de evenimente.

Will.i.am

Comments

comments

 

Tags: , , , ,