Bărbații țării au avut un weekend intens: au deszăpezit mașinile, aleile, curțile, și-au plimbat copiii cu sania ori iubitele prin troienele montane sau urbane. (Unul dintre ei…ahem…s-a gândit că e vremea perfectă pentru a înota, dar nu vorbim despre el acum). Pe mulți dintre ei i-am văzut tropăind pe loc, pentru a se încălzi, iar unuia i-am citit pe facebook nemulțumirea în legătură cu o pereche de ghete de la Zara, care, la prima purtare s-au dovedit mai utile pentru a absorbi zăpada decât pentru a-i ține de cald.

Prin urmare, m-am gândit la câteva modele de ghete sau bocanci de iarnă, clasice, durabile și masculine, trei condiții esențiale în special pentru încălțămintea de iarnă.

Cinci modele de ghete pe care merită să le cumperi:

  1. De la UGG, da, chiar brandul care face cizmele blănoase ale partenerelor voastre, domnilor, acest model perfect pentru un weekend în oraș. Pielea este impermeabilă, în interior are blană de ovine, talpa interioară este dublată cu lână, iar talpa exterioară realizată cu sistemul vibram, întocmai ca modelele mai sportive. Arată bine alături de pantaloni reiați, cămașă din flanel și o parka groasă.

De ce merită cumpărate?

Pentru friguroși, sunt alegerea ideală datorită interiorului. Sunt, probabil cele mai confortabile și ușoare dintre ghetele din această listă.

 

2. Ghetele Timberland vă sunt probabil cunoscute de mici (voi de mici, ele au fost mereu aceleași). Au devenit un model clasic, având în vedere, potrivit internetului, că, între anul înființării companiei și 1985, s-au vândut un milion de perechi. Mai mult decât atât, vânzările s-au triplat în anii ’90, datorită rapperilor americani care îi purtau inclusiv în videoclipuri. Sunt și acum destul de cool și aduc cu ele un aer adolescentin. Cu jeansi, hanorac din bumbac sau fleece fac o ținută perfectă pentru o ieșire cu băieții sau, atunci când sunt într-una dintre culorile închise: gri petrol, bleumarin, ori negru, sunt în regulă și pentru birou, dacă lucrați într-un mediu degajat.

De ce merită cumpărate?

Sunt adaptabile multor contexte, de la cabană, la mijlocul orașului.

 

 

      3. Cei pentru care mall-urile, întâlnirile de networking și cluburile sunt locuri în care nu-și doresc să ajungă mai mult de o dată pe an, dar au uitat de câte ori au fost pe munte sau la sală în ultima lună (ori își doresc să aibă viață mai activă), probabil că nu le sunt străini bocancii Mammut. Făcuți pentru a rezista la minus 30 de grade, cu o talpă flexibilă, impermeabili datorită membranei gore-tex, sunt ceea ce-i trebuie bărbatului care preferă să folosească mașina cât mai puțin și propriile picioare cât mai mult.

De ce merită cumpărați?

Sunt potriviți condițiilor extreme în oraș și în afara lui.

 

      4.  Cel mai retro, simpatic, dar și scump model dintre propunerile mele, sunt ghetele Danner. Prețul este dat de pielea folosită la realizarea lor, una impermeabilă, de calitate premium, provenită din fabricile Horween, despre care am mai scris. Folosesc tehnologia gore-tex, specială pentru condiții de iarnă, care asigură transferul de vapori din interior către exterior și niciodată invers. Un pantalon din flanel gri și un pulover pufos din lână sau o cămașă în carouri, le-ar completa perfect pentru un look  seventies. Sau, și mai bine, un look Bond. Daniel Craig a purtat chiar acest model în Spectre.

De ce merită cumpărate?

Pentru aspectul diferit și calitatea pielii folosite.

 

   5. Dacă mă întrebați care dintre cele cinci modele este cel mai durabil, aș spune, fără îndoială că ghetele pentru zăpadă de la North Face. Par indestructibile. Din piele întoarsă impermeabilă și tot felul de tehnologii speciale pentru iarnă, ar trebui să reziste măcar zece ani. Nu sunt frumoase, mai curând neutre, dar pentru excursii la baza muntelui, alergat după diverse prin oraș, deszăpezit mașina și taiat lemne pentru șemineu, sunt o alegere bună.

De ce merită cumpărate?

Prețul foarte bun pentru funcționalitatea oferită.

 

Voi ce ați purtat zilele acestea și cum ați resimțit temperaturile în alegerile făcute? Nicio sugestie nu este în plus când vine vorba de a păstra frigul la distanță, so do share!

Comments

comments

 

Tags: ,