În sezonul cald garderoba unui domn se rezumă, în mod ideal, la trei tipuri de fibre: in, bumbac și mătase. O afirmație ce poate fi considerată în același timp limitativă și generală: doar trei țesături nu par a oferi multe opțiuni pentru ținute variate și totuși, de la lenjeria de corp până la cele mai groase jachete, toate pot fi realizate din bumbac, spre exemplu. Înainte de a parcurge acest articol, vă încurajez să citiți și despre diferența majoră între fibre și țesături.

Așadar, cum arată și cum se numesc țesăturile răcoroase, confortabile fără a arăta neîngrijit, pe care le putem purta în sezonul cald?

  • Bumbacul poate lua forma poplinului pentru cămăși business sau formale, chambray pentru cămăși casual, seersucker pentru sacouri sport, doc pentru pantaloni, pique pentru tricouri polo.
  • Inul este atât denumirea materialului textil, cât și a fibrei din care este realizat. Cel mai des utilizat pentru pantaloni, tricouri și cămăși destinate timpului liber, inul poate fi încorporat în costume și blazere cu aspect profesional, alături de mătase sau lână foarte fină. Acestea din urmă atenuează aspectul prea relaxat al inului și îi conferă o ținută ușor rigidă și prețioasă. Amestecul in – mătase este dealtfel una dintre cele mai potrivite alegeri pentru costume business pe timp de vară.
  • Mătasea este utilizată aproape în exclusivitate în amestecuri cu lână, cashmere, sau in, rezultând sacouri sau pantaloni cu aspect lejer și luciu natural (estompat, foarte diferit de cel al materialor sintetice, deci nu le evitați).
  • Panama nu este o fibră în sine și nici un material textil ci un mod de țesere din care rezultă un material aspru, dar subțire, ce imită pânza de sac (eng. Hopsack)

tesaturi de vara v2

 

testuri de vara v1

tesaturi de vara v3

Comments

comments

 

Tags: , , , , , ,